2024. 05. 15. Szerda Zsófia, Szonja napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Bayer show 22:45

Maga Kósa is előnyben részesült volna az 1300 milliárdos ügyletből

Hír TV

2018. március 27., kedd 08:26, frissítve: kedd 11:59

A titokzatos csengeri nő ügyvédje azt állítja, létezik egy olyan dokumentum, amely szerint Kósa Lajos is valamilyen előnyben részesült volna a rejtélyes 1300 milliárdos ügyletből, és amely minden eddiginél érzékenyebben érintheti a politikust. Helmeczy László erről az ATV-ben beszélt.

A műsor után a HVG.hu megkereste az ügyvédet, aki elmondta, hogy egy ajándékozási szerződésről van szó, amelyen ügyvédi ellenjegyzés van, vagyis ez nem közokirat, hanem bizonyító erejű magánokirat. Helmeczy elmondta azt is, hogy a szerződésen szerepel Sz. Gáborné és Kósa Lajos aláírása is.

A megállapodás nem pénzhez, hanem valamilyen más előnyhöz juttatta volna Kósát, de hogy mihez és milyen értékben, az ügyvéd egyelőre nem kívánta elmondani. A HVG egyébként úgy tudja, Kósa Lajost teljesen visszavonják a kampányból, a múlt héten két lakossági fórumát is törölték, ezen a héten pedig egy kampányszereplésre sem hivatalos a miniszter.

Közben ismét megszólalt az 1300 milliárdos örökség főszereplője is: a Svájcban gyógyuló Sz. Gáborné a Független Hírügynökségnek azt mondta, még 30 vagy 60 nap, és hozzájut a pénzhez. Kósa Lajostól és az ügylet másik szereplőjétől, Orendi Mihálytól pedig több millió svájci frankot követel, mert aláírtak egy titoktartási szerződést, amit nem tartottak be.

Az interjúban beszélt arról is, hogy azért kereste meg Kósát, mert a Magyar Fejlesztési Bankon keresztül szerette volna megvásárolni egy hotel részvényeit, amihez segítséget kért tőle. A nő azt mondta: nem tervez visszajönni Magyarországra, mert reméli, hogy vagyona alapján bármelyik országtól megkapja azt a státust, hogy erre ne legyen szükség.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!