2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

CPAC Magyarország 2024 04:40

M4: Orbán Viktortól kértek felülvizsgálatot

2015. május 4., hétfő 15:58, frissítve: hétfő 16:01

Levélben kérték Orbán Viktort fideszes parlamenti képviselők az M4-es építésével kapcsolatos döntés felülvizsgálatára.

Turi-Kovács Béla a fenntartható fejlődés bizottságának hétfői ülésén azt mondta: az Abony–Fegyvernek-szakasz munkálatainak leállítása a térség fejlődésének elmaradásához vezet. Szerinte az érintett települések fejlettsége amúgy is elmarad az országos átlagtól, ezért, ha autópályára nem is, de egy kétszer kétsávos útra mindenképpen szüksége van a térségnek.

A közlekedési államtitkár válaszában úgy fogalmazott: a kormány nem tett le a beruházásról, de jelenleg nincs rá pénz. „Egyértelmű, hogy a magyar kormány továbbépíti az M4-est, meg fog épülni a teljes szakasza az M4-esnek. A törekvésünk is egyértelműsíti a lépéseket, melyek ebbe az irányba szólnak. És természetszerűen törekszünk arra is, hogy minél több hazai forrásból történő beruházás megvalósuljon” – fogalmazott Tasó László.

A Népszabadság közben a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség két évvel ezelőtti jelentésére hivatkozva arról ír, hogy az építkezés megkezdése előtt is tudhatták a döntéshozók, hogy Brüsszel nem pénzeli majd az autópályát. A lap szerint mivel nem akarták megsérteni a közbeszerzési törvényt, kénytelenek voltak fizetni a költségvetés terhére, mégis a brüsszeli források elmaradására hivatkozva állították le a kivitelezést.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!