2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

CPAC Magyarország 2024 14:00

Lökdösődés, személyeskedés: válasz helyett menekülőre fogta a fideszes Bácskai

Hír TV

2018. január 25., csütörtök 22:00, frissítve: csütörtök 22:51

A fővárosban a ferencvárosi képviselő-testület alkotott határozatot a bevándorlásszervező irodák elutasításáról. A kerület polgármestere kezdeményezte a határozatot, ám Bácskai János hallgat arról, hogy Ferencvárosban eközben segítik a menekültek társadalmi integrációját. A helyi ellenzékből csak a Jobbik támogatta a javaslatot.

„Teljesen pontos és szabatos” – így vezette fel menekültellenes előterjesztését a ferencvárosi polgármester. A javaslatban a „Soros-terv” és a bevándorlásszervező irodák elutasítása szerepelt, amivel a Jobbik képviselője is egyetértett.

„Remélem, hogy ez így valós lesz, mert ebben az országban már 22 milliárd forintot költöttek plakátkampányra, hogy védjük meg a hazánkat, közben a kiskapun meg beengedünk olyan embereket, akik utána bűnszervezetet alakítanak” – jegyezte meg az ülésen Szilágyi Zsolt jobbikos önkormányzati képviselő.

Jancsó Andrea független képviselő szerint az előterjesztés kampánycélokat szolgál. „Tudom, hogy vannak központi utasításra olyan előterjesztések, amiket önkormányzati szintre le kell hozni, de azt gondolom, hogy Ferencvároshoz nem méltó, hogy egy ilyen köröző bohócautóba ismételten beszálljon” – mondta.

A szocialista Pál Tibor tényadatokat kért számon a polgármesteren: „Ferencvárosba hány migráns költözött már?”

A kormánypárti polgármester kitérő választ adott: „Hivatalosan semmiféle jelzés nem érkezett semmilyen szervezettől, hogy adott esetben – Pál Tibor szóhasználatával – migráns illetőségű személyt helyezne el” – reagált rá Bácskai János.

A ferencvárosi szociális intézmény beszámolója másról árulkodik. A képviselő-testület által is tárgyalt dokumentum szerint az intézmény területén 2016-ban 5 integrációs szerződéssel rendelkező személy, illetve család lakott, valamint további három emberrel tartottak kapcsolatot másik kerületi lakcímmel.

A polgármester nem válaszolt a közügyekkel kapcsolatos kérdésekre, helyette inkább személyeskedett:

– Minimum nyolc integrációs szerződéssel rendelkező személynek a befogadásában segített a ferencvárosi családsegítő. Önök is segítettek a menekültek befogadásában? Ne lökjön el, legyen szíves, ne erőszakoskodjon, én csak kérdezni szeretnék, a dolgomat végzem. Folytatják a menekültek befogadását közpénzből?
– Lila ingben Ferencvárosba… szerintem nem, nem ildomos jönni. Ferencvárosnak zöld a színe.

A szocialista képviselő szerint a polgármester viselkedése színjáték. „Igenis történik ez a befogadás. Nem csak erről van szó: látjuk, hogy az Ukrajnából bejövők hogyan vannak, és azt is látjuk, hogy a kötvényvásárlásból hány tízezer jött be Magyarországra” – nyilatkozta a Hír TV-nek Pál Tibor önkormányzati képviselő.

Hozzátette: a 2016-os adat már megduplázódott, 16 menekült befogadását indították el Ferencvárosban.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!