2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Láncreakció 13:00

Liberálisok: Normatív támogatást a hospice-nak

Hír TV

2017. november 8., szerda 22:59

Ágyszám alapján finanszírozná a hospice-házakat a Magyar Liberális Párt, erről határozati javaslatot nyújt be a parlamentnek.

A kis párt azt is kezdeményezi, hogy az állam biztosítson forrást újabb hospice-házak létrehozására, szeretnék, ha minden megyeszékhelyen elérhető lenne a gyógyíthatatlan betegeknek segítő szolgáltatás.

„A Magyar Liberális Párt olyan határozati javaslat benyújtására készül, amely ennek a rendszernek a normatív finanszírozását segítené elő, valamint a javaslatunk része egy olyan pályázati rendszer kidolgozása, amely az ágyak számának növelésére, valamint a jelenlegi férőhelyek színvonalának emelésére lenne megpályázható. Ez mind az egészségügyi intézmények, mind a szociális intézmények, valamint a jelenleg is működő hospice-házak, úgy a gyermek-hospice, mint a felnőtteknek működtetett hospice-ház számára” – közölte sajtótájékoztatóján Bősz Anett, a Liberálisok ügyvivője.

Egy hete derült ki, hogy nincs pénz a Budapest Hospice Ház fenntartására. Az emberi erőforrások minisztere végül a közvélemény nyomására támogatást ajánlott a szervezetnek.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!