2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Paláver 15:35

Lezárták a Nyugatit

,

2015. június 22., hétfő 16:45, frissítve: hétfő 16:53

Két hétre bezárt a Nyugati pályaudvar. Július 5-ig ideiglenes menetrendet vezetett be a MÁV és a BKK, módosította azoknak a járatoknak a menetrendjét, amelyek érintettek. A vonatok többségét Rákospalota-Újpest, Rákosrendező, Zugló, Kelenföld és Kőbánya-Kispest vasútállomásokra irányították át. A MÁV szóvivője azt reméli, tartható lesz a kéthetes határidő.

Két hétre leáll a Nyugati pályaudvar. Váltókat és biztosítóberendezéseket cserélnek, felújítják a vágányzatot. Ezt pedig a vonatforgalom fenntartása mellett nem lehetett volna elvégezni. Sokan csak a helyszínen szembesülnek a bezárással. Az ideiglenes menetrend szerint a szerelvényeket a Rákospalota-Újpest, Rákosrendező, Zugló, Kelenföld, illetve Kőbánya-Kispest vasútállomásokra irányítják át. „A vonatokon a fedélzeti utastájékoztató berendezéseken keresztül tájékoztatják az utasokat, illetve azokon a budapesti elővárosi állomásokon, ahol emiatt át kell szállni a belváros felé csatlakozó BKK-járatokra, ott a helyszínen munkatársaink is segítik az utasok tájékoztatását” – mondta Váczi Viktor, a MÁV helyettes szóvivője.

A felújítás miatt több buszjárat útvonala is megváltozik. „Itt ezeken az autóbuszjáratokon, illetve az M3-as metrón a Nyugati pályaudvar és Újpest központ között elfogadják a vasúti jegyeket és bérleteket, akik a ceglédi vonalról érkeznek a fővárosba, nekik Kőbánya-Kispest állomáson ajánljuk, hogy szálljanak át a 3-as metróra” – tette hozzá Váczi Viktor.

A beruházás csaknem 300 millió forintba kerül.


Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!