2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Levetetik a Székelyföld-matricát, mert sérti a románok érzékenységét

2015. augusztus 15., szombat 12:00, frissítve: szombat 17:21

Több százezer forintnak megfelelő pénzbírsággal fenyegetik a Székelyföld-matricát kiragasztó taxisokat Háromszéken. A román fogyasztóvédelem szerint a románok érzékenységét sérti a magyarlakta régió népszerűsítése.

SIC – Terra Siculorum – Székelyföld. Ilyen feliratú matricákra vadásznak a román fogyasztóvédelem ellenőrei Kovásznában. A megye székhelyén, Sepsiszentgyörgyben tetemes összegű bírsággal fenyegették meg a taxisofőröket.

„Jöttek a fogyasztóvédőktől, és megkértek, hogy vegyem le, mert ha nem, megbüntetnek ötezer lejre. Megkérdeztem, hogy miért, s azt mondta, mert egyes románokat ez zavar, és azt mondtam, ez nem zavarhat senkit, mert ez nem egy reklám, ez egy régiónak a jelképe. Én az én jelképeimet bármikor használhatom, engem nem zavar az, hogy ő román táblát tesz fel az autójára, hogyha egymást tiszteletben tartjuk, akkor azzal nincs semmi gond” – mondta egy sepsiszentgyörgyi taxisofőr.

Ötezer lej nagyjából háromszorosa a román nettó átlagfizetésnek.


A Kovászna megyei fogyasztóvédelmi hivatal vezetője a román taxitörvényre hivatkozik, amely szerint a sofőrök csak bejelentett reklámszerződés alapján ragaszthatnak matricát az autójukra. A Székelyföld-matrica pedig a hivatalvezető értelmezésében nem egy régió jelképének, hanem egy régió reklámjának számít.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!