2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Sajtóklub 08:05

Levegőnek nézte a Hír TV riporterét a fideszes

Hír TV

2018. április 5., csütörtök 20:21, frissítve: csütörtök 20:44

Megpróbálta lerázni a Hír TV-t Tapolca fideszes képviselőjelöltje. Fenyvesi Zoltán ajánlószelvényei miatt nyomozást rendeltek el. Az ügy fejleményei pedig a Központi Nyomozó Főügyészség elé kerültek.

Hazugság mindez, fake news azt is mondhatnám. És természetszerűen meg fogjuk tenni a lépéseket, egyébként állok elébe a vizsgálatnak – Fenyvesi Zoltán két hete kamunak nevezte, hogy hamisított aláírásokkal lett belőle fideszes parlamenti képviselőjelölt a tapolcai választókerületben.

A helyi rendőrkapitányságra március elején érkezett egy meglehetősen részletes feljelentés, amely szerint több száz aláírást korábbi nyilvántartásokból másoltak át Fenyvesi Zoltán ajánlóíveire.

Ma egy tanuszoda átadására gyűltek össze a helyiek a körzethez tartozó Sümegen. Az épület egy 25 méteres medencét és tanmedencét rejt, a több mint 450 milliós költségeket az állam állta. Az avatóünnepségről Fenyvesi Zoltán nem hiányozhatott. Kollégánk kérdésére azonban nem válaszolt.

Az aláírások ügyében van egy újabb feljelentés is, amelyet a Központi Nyomozó Főügyészségnek címeztek.

A feljelentő nem kevesebbet állít, minthogy Fenyvesi Zoltán bement a tapolcai ügyészség vezetőjéhez, és megpróbálta rábírni, hogy ne rendeljen el nyomozást. Nem járt sikerrel, a nyomásgyakorlással mégsem hagyott fel. Másodszor a Veszprém megyei rendőrfőkapitánynál próbálkozott, akitől azt kérte, hogy a nyomozást szüntessék meg – ha lehet, akkor még a választások előtt.

A fideszes politikust az uszodaátadó után is igyekeztünk szóra bírni. Ő azonban úgy tett, mintha egy munkatársával beszélgetne, és nem hallaná, amit kérdezünk.

A jelenet után a képviselőjelölt vigyorogva távozott a helyszínről.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!