2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

CPAC Magyarország 2024 04:40

Lesz második köre is a földárveréseknek?

2015. november 17., kedd 18:00, frissítve: kedd 18:00

Különböző sikerrel zajlottak a földlicitek országszerte. A Tolna megyei kormánymegbízott úgy tudja: lesz második köre is az árveréseknek.

A második napon már nem akadt érdeklődő azokra a földekre, amelyeket a Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó mezőgazdasági vállalkozás bérel Győr-Moson-Sopron megyében. A kormányhivatal tucatnyi parcellát bocsátott árverésre, a legértékesebb egy 46 hektáros terület volt, amelyért csaknem 112 millió forintról indult volna a licit. A Lajta-Hanság Zrt.-vel az állam ötven évre kötött haszonbérleti szerződést 2001-ben, a bérleti díjon az új tulajdonos nem változtathat.

Nógrádban viszont kelendőnek bizonyultak a megye legnagyobb mezőgazdasági vállalkozásának földjei, a nagy érdeklődés miatt a licit jelentős késéssel indult Salgótarjánban. Tudósítónk beszámolója szerint jelentősen felverték a 20-30 milliós parcellák árát is, egy 34 millióról induló földterület végül 46 millióért kelt el. A dobra vert földeken a haszonbérleti szerződés 2016-ban, illetve 2036-ban jár le.

Lesz második köre is a földárveréseknek – mondta a Tolna megyei kormánymegbízott. Horváth Kálmán úgy tudja, hogy januárban, februárban vagy jövő tavasszal próbálhatják meg újra dobra verni azokat a területeket, amelyekre most nem volt érdeklődő. Tolnában jövő héten indul a licit, a megye hat járásában több mint 220 állami parcellát árvereznek el. A kikiáltási ár 10 százalékát le kell tenni ahhoz, hogy valaki licitálhasson.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!