2024. 05. 19. Vasárnap Ivó, Milán napja
Jelenleg a TV-ben:

Svenk

Következik:

Vezércikk 08:05

Lejárt a próbaüzem, mától büntethet az adóhatóság

2015. március 1., vasárnap 09:06, frissítve: vasárnap 11:21

Mától már büntetheti az adóhatóság azokat a fuvarozókat, amelyek úgynevezett ekáer-szám nélkül szállítanak, ugyanis az elektronikus közúti áruforgalom-ellenőrző rendszer próbaüzeme február végével lejárt.

A bírság az áru nettó értékének 40 százalékát is elérheti. Több előírás változott mától: bővült a mentességek köre is. Így például a gyógyszer-, a hulladék- vagy a fémtörvény hatálya alá tartozó szállítmányokat sem kell bejelenteni, hasonlóan az alkoholos termékekhez, üzemanyaghoz, illetve postai küldeményekhez. Az uniós tagországból érkező fuvaroknál pedig mostantól nem kell a fuvar indulása előtt ekáer-számot igényelni, elegendő megtenni ezt a magyar útszakaszhoz érkezve.

„Mindenkinek lesznek könnyítések, amelyek alkalmazhatók, de az igazi könnyítések a nagyobb cégeket érintik. Tehát a nem kockázatos termékkörben ötmillió forintra emelkedik az értékhatár, amely a bejelentési kötelezettséget vonja maga után úgy, hogy egyébként a 2,5 tonnás súlyhatár megmarad. A kockázatos termékkörben pedig az jelent könnyítést alapvetően a kockázatos élelmiszerek forgalmazóinak, hogy az értékhatárokat egybevonták, és az 500 kilogrammot és az egymillió forintos értékhatárt összességében, együttesen kell alkalmazni” – mondta a Hír TV-nek Jancsa-Pék Judit, a LeitnerLeitner tanácsadója.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!