2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Lefejelték az aláírást gyűjtő politikust

2017. február 11., szombat 15:41, frissítve: szombat 19:46

Úgy lefejelték az LMP egyik önkormányzati képviselőjét az utcán, hogy eleredt az orra vére.

Jakabfy Tamás épp az olimpiáról szóló népszavazási kezdeményezéshez gyűjtött aláírásokat, amikor egy járókelő előbb kiabálni kezdett vele, majd megtámadta.

A képviselőnek vérzett az orra, mentőt is hívtak hozzá, de komolyabb baja nem esett. A támadót rendőrök vezették el, de ekkor beleharapott az egyik egyenruhásba. A férfi ellen eljárás indult.

„Nem akart elmenni, muszáj volt rendőrt hívnunk. Egyébként hárman voltunk, akkor már így féken tartottuk, amíg megérkeztek a rendőrök, és úgy hallottam, hogy még az intézkedő rendőrökkel szemben is, mikor már elvitték, a rendőrautóban is erőszakot alkalmazott” – számolt be a politikus.

Sallai R. Benedek, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője egy másik helyszínen, a békásmegyeri piacon várta a szignókat az évértékelő előtt. A képviselő szerint az olimpiai népszavazás valójában a Fidesz-kormány pénzköltéseiről szól.

„Alapvetően az a kérdés, ez egy demokrata ország vagy nem demokrata ország. Magyarország állampolgárai azon demokratikus értékükkel kívánnak-e élni, hogy véleményt nyilváníthassanak vagy ne. Addig van reménye Magyarországnak, amíg rá tudjuk beszélni az embereket, hogy népszavazáson dőljenek el kérdések” – véli Sallai.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!