2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 19:15

Lázárnak „bűzlik valami” az állami erdők körül

Hír TV

2018. február 21., szerda 07:20, frissítve: szerda 08:32

Nem tervezi a kormány a tűzifa árának csökkentését – jelentette ki Lázár János egy hódmezővásárhelyi lakossági fórumon. A Miniszterelnökséget vezető miniszter azt is elmondta: „bűzlik” neki valami az állami erdők körül, de még „nem engedték neki, hogy hozzányúljon” a témához. Lakossági kérdésre válaszolva a Fidesz által ígért 13. és 14. havi nyugdíjról azt mondta: nem volt jó ötlet ígérni.

Százmilliárd forintos bevétel mellett csak egymilliárd forint hasznot termel az államnak a kétmillió hektáros erdővagyon, amit kevésnek tart Lázár János. A miniszter egy lakossági fórumon arról beszélt: az állami erdőkben és a több szociális alapú tüzelőben látja a megoldást a drága tűzifára.

Ha valaki százmilliárd forintos árbevétellel egymilliárd forintos eredményt tud elérni mint vállalkozó, az szerintem gyorsan hagyja abba a vállalkozást. Valami nekem ott régóta bűzlik, de még nem engedték, hogy hozzányúljak az erdőgazdaságokhoz, mert számos érdek csap ott össze. Na, most ezt tegyük félre. Azt gondolom, hogy az állami erdőkből – itt a Dél-Alföldön is van állami erdőgazdaság, itt a Tisza árterén rengeteg fakitermelés zajlik – ezt nem biztos, hogy értékesíteni kell, hanem szociális alapon kell kiosztani – véli a kancelláriaminiszter.

13. havi nyugdíjat nem ígért Lázár János, de hangsúlyozta: a kormány Erzsébet-utalványokkal és nyugdíjprémiummal támogatja az időseket.

– Először azoknak a fejét kell betörnünk, akik elvették a 13. havi nyugdíjat. Talán kezdjük ezzel. Az sem biztos, hogy jó ötlet volt, hogy valaki 14. havi nyugdíjat ígért akkor.

– Önök voltak.

– Tudom, hát azért mondom. Ismerem a saját pártom programjait, valamit én írtam bele. Ezt nem. A 13. havi nyugdíj elvétele nem volt egy bölcs dolog. Kérdés az, hogy 2010 után lépésről lépésre valamit vissza lehet-e adni.

Lázár János emlékeztetett: a Fidesz 2002-ben részben az akkor bevezetett sávos nyugdíjemelés miatt veszítette el a választást.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!