2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Lázár szerint a romákat sem sikerült integrálni, így a bevándorlókat sem lehet

Hír TV

2018. március 28., szerda 21:47, frissítve: csütörtök 12:06

A cigányokat sem sikerült integrálni, a bevándorlókat sem lehet – erről beszélt Lázár János mártélyi utcafórumán szerda este. A kijelentés azért is meglepő, mert Lázár János 2008 és 2012 között élharcosa volt a Soros György pénzéből végrehajtott hódmezővásárhelyi roma integrációs programnak.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint bécsi videójának tanulsága, hogy minden a bevándorlóké lett azokban a városrészekben, ahol korábban néhány tucat bevándorló család élt. Legutóbb Orbán Viktor Miskolcon vont párhuzamot a romák városba költöztetése és a bevándorlók betelepítése között. A miskolci roma önkormányzat elnöke akkor bocsánatkérésre szólította fel a miniszterelnököt, Váradi Gábor megengedhetetlen uszításnak nevezte a párhuzamot.

„Ha egyszer beengedjük őket, akkor el fogják foglalni azt a helyet, ahová bejönnek. Onnantól kezdve az egy mese, hogy lehet integrálni, meg majd barátkozunk, meg majd olyanok lesznek, mint mi, nehogy elhiggye valaki. 600 éve élünk együtt a cigányokkal, és mind a mai napig nem tudtuk őket integrálni, hogy beszéljük világosan. Akkor hogyan tudnánk integrálni olyanokat, akik egy másik világból, egy másik kultúrából, másik identitással jönnek ide? 600 év múlva sem jutunk egyről a kettőre” – jelentette ki a miniszter.

A Fidesz felelőssége

A Jobbik országgyűlési képviselője szerint a Fidesz kormány úgy költött el 5 éve alatt 160 milliárd forintot a romák felzárkóztatására, hogy közben rosszabb lett a helyzet.

„Hogy a cigányság integrációja nem volt sikeres, az a Fidesz-kormány felelőssége is. Például az oktatásban 2008 és 2013 kötött, 5 év alatt, 160 milliárdot költöttek el felzárkóztatásra, mégis rosszabb lett a helyzet. Alapvető szemléletbeli változásra van szükség a társadalompolitikában is” – fogalmazott Dúró Dóra.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!