2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Lázár sem beszélt a Soros-kockázatról

Hír TV

2017. november 30., csütörtök 14:58, frissítve: csütörtök 15:58

A kancelláriaminiszter államtitokra hivatkozott.

Pintér Sándor után Lázár János sem beszélt Soros György nemzetbiztonsági kockázatáról. A kancelláriaminiszter a kormányinfón a várakozásnak megfelelően államtitokra hivatkozott, miután felsorolta a Soros-ellenes kormánypropaganda eddig is ismert elemeit.

Korábban a nemzetbiztonsági bizottságban a titkosszolgálati vezetők azt mondták, a Soros-ügynek nincs nemzetbiztonsági kockázata, és a belügyminiszter sem tudta semmivel alátámasztani, hogy az üzletember tevékenysége veszélyt jelentene Magyarországra.

„Az elmúlt két esztendőben az általa támogatott szervezetek Budapesten, Brüsszelben és Berlinben mindent elkövettek annak érdekében, hogy a magyar kormány bevándorlással kapcsolatos álláspontját illetően változásra bírják rá. Változásra kényszerítsék. Ezt nem fogjuk engedni, ennek ellenállunk, mert az a meggyőződésünk, hogy nem lehet bevándorlóországot építeni és nem lehet bevándorlóországot csinálni. Ilyen kontextusban beszéltünk ezekről az ügyekről. Ezeknek a jelentéseknek, ami a belügyminisztériumi és az Információs Hivatal által került elkészítésre, ennek nagy része államtitoknak minősül, erről részletes tájékoztatást a hatályos törvények szerint nem fogok önöknek adni” – mondta a miniszter.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!