2024. 09. 08. Vasárnap Mária, Adrienn napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Radar ráadás 03:00

Lázár: Nem bírjuk!

2015. augusztus 20., csütörtök 15:17, frissítve: péntek 20:06

A vasfüggönyt nem lehet összehasonlítani az ideiglenes műszaki határzárral, mert az előbbi elzárt minket Európától, utóbbival pedig mi védjük Európát – mondta Lázár János Hódmezővásárhelyen.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter az augusztus 20-i ünnepi beszédében elmondta: Magyarország sorsa évszázadokon keresztül az volt, hogy a Nyugat végváraként védje a keresztény Európát, és most is erre van szükség, mert sem pénz, sem pedig hely nincs a bevándorlók számára. Hazánk ezt a kötelezettségét továbbra is teljesíteni akarja, mondta Lázár János. Cserébe ugyanakkor jogos és ésszerű elvárás a kancelláriaminiszter szerint, hogy érdemi támogatást nyújtson számunkra az Európai Unió.

„Nem. Nincs erő cipelni ezt a váratlan többletterhet. És tévedés ne essék, nem csupán, nem pusztán Magyarországnak nincs ereje, hanem az egész keresztény Európának nincs ehhez ereje. Ezt nem én mondom, és még csak nem is magyar kormány mondja. Mondja ezt a németek kancellárja, a britek miniszterelnöke, és az olaszok és a görögök kormányfője mondja, sőt könyörgi, kiáltja, egyre hangosabban: Nem bírjuk! Ha nem teszünk valamit, olyan mentőhajó leszünk, amely maga is elsüllyed a rákapaszkodók terhe alatt. És akkor mindenki vízbe fúl. Az is, aki segítséget kért, és az is aki segíteni akart” – fogalmazott a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!