2024. 05. 19. Vasárnap Ivó, Milán napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Láncreakció 04:40

Lázár megmutatja, létezik a mainstream Fidesztől eltérő stílus

Hír TV

2018. június 8., péntek 16:35, frissítve: péntek 16:43

Valószínűleg van ebben a vagyonbevallásban is üzenetérték, azonban Lázár János pontos motivációja kérdéses. Reiner Roland úgy látja, annyi biztos, hogy a politikus tudja, érzi, hogy kiemelt figyelemmel követi őt a média, és jó ütemérzékkel ad is témát - alakuló ülésen kiment a Kossuth térre, „lemaradt” a frakciófotóról, ultizás, választókerületi bejelentkezések, elmaradt Marki-Zay találkozó.

Az Integrity Lab alapítója a Hír TV Online megkeresésére kijelentette, biztos, hogy Lázár nem tervezi, hogy kivonul a politikából, nem fog üzletemberré válni, hanem marad képviselő.

„A közvélemény, illetve a belső holdudvar felé lehet mindennek egy olyan üzenete, hogy létezik a mainstream Fidesztől eltérő politikai stílus, ám ennek a Fideszben mindig megvoltak a korlátai - Orbán nem hagyja, hogy bárki, az ő akaratával szemben megerősödjön.” Reiner arról beszélt, Lázár célja most inkább az lehet, hogy első vonalbeli politikusi státuszát úgy is meg tudja tartani, hogy nincs vezető kormányzati pozíciója.

A DK vizsgálatot követel

A Demokratikus Koalíció vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményez a fideszes Lázár János ellen - közölte a párt frakciószóvivője.

Gréczy Zsolt arra hivatkozott, hogy a volt Miniszterelnökséget vezető miniszter a vagyonnyilatkozata szerint 8,1 százalékos tulajdonrészhez jutott abban a cégben, amelyik a Hódmezővásárhelyhez tartozó Batidán épített vadászkastélyt, valamint tíz százalékos tulajdonosává vált a Divatcsarnok Projekt Zrt.-nek.

A politikus úgy fogalmazott: az ördög a részletekben lakozik, mert az nem derült ki a vagyonnyilatkozatból, hogy Lázár János mennyiért vette a tulajdonrészeit a két cégben.

A DK szerint most az „elmúlt években felhalmozott Lázár-vagyon tisztára mosása zajlik”, ezért elvárják, hogy a parlament mentelmi bizottsága részletesen vizsgálja ki a volt miniszter gazdagodását - mondta Gréczy Zsolt.

Nevére vette a gyereket

A korábbi Miniszterelnökséget vezető miniszter vagyonnyilatkozatából kiderül, hogy tízszázalékos tulajdona van az Andrássy úti Divatcsarnokot birtokló projektcégben. A jelenleg fideszes képviselőként dolgozó Lázár Ausztria egyik nagytőkéséhez Max Turnauerhez társult be.

Lázár János friss vagyonnyilatkozatából az is kiderül, hogy az egykori miniszternek mégis van köze a Batidai vadászkastélyhoz, összesen 8,1 százalékos tulajdonrészt szerzett az építő cégben. Korábban tagadta, hogy érdekelt lenne az ingatlanban, amely egyébként az ő családjának földjei mellett épült.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!