2024. 05. 06. Hétfő Ivett, Frida napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:10

Lázár ígéretet tett, mérlegelik a Szeviép-károsultak ügyét

Hír TV

2018. február 1., csütörtök 11:44, frissítve: csütörtök 13:29

Mérlegelni fogja a kormány a Szerkezet- és Vízépítő Zrt. (Szeviép) károsultjainak ügyét – jelentette be a Hír TV kamerái előtt hódmezővásárhelyi lakossági fórumán Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Elmondta: javasolni fogja a kormánynak, hogy nézze át, hogyan tudják kártalanítani a felszámolt szegedi építőipari cég pénzüket vesztett ügyfeleit.

„Azt fogom kérni a kormányzattól, hogy az ügyet vegye komolyan, és foglalkozzunk annak lehetőségével, hogyan lehet a Szeviép-károsultakat ennyi év távlatából is kártalanítani. Ezt megtettük a Mal (az ajkai vörösiszap-katasztrófában érintett Magyar Alumíniumtermelő és Kereskedelmi Zrt. – a szerk.), illetve a Hajdú-Bét- és a Czeglédy-ügy károsultjai esetében. De azt is fogom javasolni, hogy a kártalanítás a szegedi városvezetés elszámoltatásával is egyszerre történjen” – emelte ki Lázár János.

Az érintett, még talpon maradt vállalkozások közel száz károsult képviselője nemrég nyílt levelet írt a kancelláriaminiszternek. Azt kérik a magyar kormánytól, hogy az állam vásárolja föl a Szeviéppel szembeni, 1 milliárd forint értékű követeléseiket, és soron kívül kártalanítsák őket.

A Szeviép-ügyben közel 500 vállalkozó 8,5 milliárd forintja tűnt el. Csődbűntett miatt több egykori cégvezető áll bíróság előtt.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!