2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 22:00

Laptoppal segítene az időseken a kormány

Hír TV

2018. január 10., szerda 09:13, frissítve: szerda 10:26

Laptoppal és internet-hozzáféréssel csökkentené a szociális és egészségügyi ellátórendszer terheit a kormány. Az idősügyi infokommunikációs programért felelős miniszteri biztos a Békés megyei Sarkadon adott át laptopot az otthonukat elhagyni nehezen tudó időseknek. Az 1,2 milliárd forint értékű programba 480 hátrányos helyzetű településről választottak 65 év felettieket.

A bűnözéstől, az egészségromlástól és a magánytól félnek leginkább az idős emberek a kormány felmérése szerint – ezért adnak számítógépet és internet-hozzáférést ötezer rászoruló időskorúnak. Azt ígérik: az internetes bűnmegelőzésre is megtanítják őket.

A laptop és az alapvető programok használatát a napokban induló, hathetes képzés során mutatják meg.

Mindenképpen részt vesznek egy hathetes képzésen heti kétszer másfél órában, mert tovább nem akarnánk az időseket terhelni. Utána a diszpécserszolgálatok fogják segíteni az idősek munkáját – mondta Jeneiné Rubovszky Csilla miniszteri biztos.

A laptophoz szánt internetes hozzáférést augusztus 31-ig, a program végéig kapja ingyen az ötezer rászoruló.

A Segítő kezek elnevezésű programban ezer főnek, többségében ötven évnél idősebb nőnek adnának ezzel közmunkát, de közösségi szolgálatukat töltő diákokat is várnak.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!