2024. 04. 18. Csütörtök Andrea, Ilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Lakások váltak lakhatatlanná, egy gyermeket újra kellett éleszteni

2015. március 12., csütörtök 20:15, frissítve: péntek 08:06

Gyerekek is súlyosan megsérültek, amikor feltehetően gázrobbanás történt délután egy zuglói társasházban. A hatalmas robbanás után tűz ütött ki, de a lángok terjedését a tűzoltók hamar megfékezték. Több lakás lakhatatlanná vált. A zuglói önkormányzat segítséget ajánlott a lakóknak.

Öt lakást tett lakhatatlanná a robbanás egy zuglói társasházban. „Azt az eddigi vizsgálatok kiderítették, hogy az épületben volt, illetve van vezetékes gáz. Ezt a gázművek már kiszakaszolta, illetve a tűzoltók kiérkezése előtt egy PB-gáz-palack fölrobbant, illetve egy ép gázpalackot kihoztak a kollégák. A robbanás egy 20-30-40 négyzetméteres lakásban történhetett. A mellette lévő négy lakás is teljesen lakhatatlanná vált. Leomlottak a falak, az udvart üvegszilánkok borítják, tokostul szakadtak ki a nyílászárók, a körfolyosós ház udvarán például egy mosógép van, valamint az egyik dúc is ledőlt, egy fatám is ledőlt, ami az épület függőfolyosóját tartotta. Nagy erejű volt a robbanás” – mondta Kisdi Márk Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelem szóvivője.


A kilenc sérült között négy gyermek van, az egyiket újra kellett éleszteni. „A két év körüli kisgyermeknél volt szükség életmentő beavatkozásra, de többeknél súlyos sérülések keletkeztek, egyrészt mechanikai sérülések, – tehát törések –, másrészt pedig a hőhatástól légúti égés, úgyhogy a megfelelő helyszíni ellátás után mindenkit sikerült kórházba szállítani” – nyilatkozta Győrfi Pál, az OMSZ szóvivője.

Az önkormányzat segítséget ajánlott a lakóknak. „A tönkrement lakásokat is tudjuk pótolni. Két olyan lakás van, amiben laktak lakók és súlyosan megsérült. Ezeket a családokat egy másik lakásban tudjuk elhelyezni. A többi lakás egyébként is üresen állt. Ez egy elég rossz állapotban lévő társasház” – fogalmazott Karácsony Gergely, Zugló polgármestere.

A statikus megállapította, hogy a ház szerkezete nem sérült, így mindenki visszatérhetett otthonába, de gáz nem lesz az épületben a vezetékek vizsgálatáig.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!