2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Kunhalmi szerint lebutítják a szakképzést

2016. április 26., kedd 09:27

Ostobának és szűk látókörűnek nevezte a szakképzési rendszer átalakítását a kulturális bizottság szocialista alelnöke.

Kunhalmi Ágnes Reggeli járat című műsorunkban arról beszélt: a kormány lebutítja a szakképzést a közismereti tárgyak csökkentésével és azzal, hogy a nyelvoktatást elvette a szakképző iskoláktól.

„Ma már nem Trabantokat meg Wartburgokat szerelnek az autószerelők, hanem Audikat és Mercedeseket. És bizony egy szakmunkásnak már más képességekre és új típusú ismeretekre is, például az angol, a német ismeretére is szüksége van.
– De hát van ilyen képzés Győrben…
– A szakképző iskoláktól gyakorlatilag a nyelvoktatást teljesen elvették, ha ezek a cégek nem fejlesztenek a magyar állammal közösen oktatási programokat, akkor gyakorlatilag nincs megfelelő munkás a munkaerőpiacon, és már rég azon kellene Magyarországnak gondolkodnia, a magyar politikusoknak gondolkodniuk, hogy nem az a baj, hogy az Audi meg a Mercedes itt van, hanem mikor lesz ennek az országnak saját Audija például” – vélekedett Kunhalmi Ágnes.

Az oktatáspolitikust korábban többször kritizálták pártjában is a nyelvvizsga hiánya miatt, és amiért diploma nélkül beszélt az oktatás helyzetéről. Ezt azóta pótolta.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!