2024. 05. 06. Hétfő Ivett, Frida napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Hazahúzó 01:00

Kun-Mediátor: kevés az esély a kártalanításra

2015. április 21., kedd 07:14, frissítve: kedd 18:47

Valószínűleg nem kapnak állami kártalanítást a Kun-Mediátor károsultjai. Azok, akik készpénzben fizették be megtakarításukat, nehezen tudják majd bizonyítani, hogy mekkora kár érte őket.

Nem számíthatnak állami kártalanításra a karcagi Kun-Mediátor károsultjai – erről jogi képviselőjük beszélt Magyarország élőben című műsorunkban. Dobrossy István szerint az engedély nélküli pénzügyi tevékenységet folytató cég ügyfeleinek meg kell várni a büntetőeljárást. Az ügyvéd azt is mondta: sokan készpénzben vitték be a megtakarításaikat, nekik azonban nehéz lesz bizonyítani, pontosan mekkora kár érte őket. Hiteles bizonyíték csak azoknál a károsultaknál lesz, akik bankszámláról utaltak befektetési céllal az utazási irodának.

– Hiteles bizonyíték csak azoknál lesz, akik bankszámláról utalták a pénzeiket, hiszen ott látszik, hogy bankszámláról bankszámlára ment a pénz. Viszont az ügyfeleknek egy jelentős része készpénzben vitte be a pénzét, és készpénzben vitte el. Azokat a dokumentumokat, amelyek tudomásom szerint nem kerültek be a kft. könyvelésébe, azokat a nyomozó hatóságnak kell majd értékelnie, hogy miket fogad el valós igényként – fogalmazott a Kun-Mediátor Kft. károsultjainak jogi képviselője.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!