2024. 04. 16. Kedd Csongor napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Láncreakció 13:00

KRESZ-táblákat cseréltek a sok baleset miatt

2015. augusztus 20., csütörtök 11:55

Azonnali intézkedésként KRESZ-táblákat cseréltek az új marcali elkerülő úton, ugyanis egymást érik a balesetek a 68-as út érintett szakaszán. Az elmúlt időszakban hat súlyos baleset is történt.

Túl veszélyes az új marcali elkerülő, egymást érik a balesetek a 68-as út érintett szakaszán. Az elmúlt időszakban hat súlyos – köztük halálos kimenetelű – baleset is történt. A polgármester szerint egy körforgalom kialakítása lenne a megoldás. „Jegyzőkönyvbe mondtuk, hogy egyik behajtó sem jó, és hogy az úttal kapcsolatban milyen fenntartásaink voltak, amelyeket részben orvosoltak, például azzal, hogy a traktorok bejárása meg fog oldódni, illetőleg a mi felvetésünkre legalább 4-5 olyan terület megközelíthetővé vált, amelyet elfelejtettek megtervezni” – mondta Sütő László.

A térség fideszes képviselője inkább a sofőröket hibáztatja. „A hatályos jogszabályi előírásoknak ez a kereszteződés minden tekintetben megfelel, szélességre, táblára és mindenre, ami erre szükséges. Azt kell tudomásul vennünk, hogy az élet, az emberek közlekedési morálja felülírta ezt a szabályrendszert, és ezért kell elgondolkoznunk azon, hogy az egyébként szükséges biztonsági berendezéseknél magasabb fokozatúak kerüljenek ide, fölmerült a kivilágítás lehetősége, útburkolati jelek felfestése” – mondta Móring József Attila.

A közlekedési szakjogász azt mondta: technikailag nincs hiba, de a tervezéskor nem vették figyelembe, hogy ez egy forgalmas kereszteződés lesz. „A közútkezelőnek, a közút építőjének, meg a tervezőjének azt is figyelembe kell venni , hogy az emberek egy része nem tartja be a szabályokat, és úgy kell kialakítani az utat, hogy ne legyen baleset, illetve ha baleset van, akkor minél kisebb bajjal, sérüléssel járjon az” – mondta Horváth László.


A marcali rendőrség helyszíni szemlét kezdeményezett a Magyar Közút munkatársaival közösen. Azonnali intézkedésként az egyik kihajtónál stoptáblára cserélték az elsőbbségadás kötelező táblát. A 60 km-es sebességkorlátozást pedig további két táblával is megerősítik.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!