2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Közvilágítás: költségvetési csalás gyanújával nyomoznak

Hír TV

2018. február 5., hétfő 16:06, frissítve: hétfő 16:53

Nyomoz a Nemzeti Adó- és Vámhivatal a szekszárdi önkormányzat közbeszerzési tanácsadói szerződése miatt, költségvetési csalás gyanújával.

Ez derült ki Polt Péter legfőbb ügyész válaszából, amit az LMP társelnökének küldött. 2013-ban a Provital Kft. bonyolította le azt a közbeszerzést, amelynek során a Fidesz-vezetésű város kiválasztotta Tiborcz István cégét, az Eliost a közvilágítás megújítására. A Provital tulajdonosa Antal Kadosa Adorján, akit Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester és nagyvállalkozó bizalmasának tartanak.

„A Tiborcz István ügyében lefolytatott közbeszerzési eljárást kétszer fizette ki a város. Tehát ugyanazt a feladatot egyszer kifizette a Provital Zrt.-nek, és utána kifizette valaki másnak, nem tudjuk, hogy kinek, mert a város titkolja, nincs kint ez a szerződés. Azonban úgy tűnik, ugyanazért a feladatért kétszer fizettek” – ismertette a részleteket Hadházy Ákos, az LMP társelnöke.

2014-ben nyerte el a 700 millió forintos szekszárdi megbízást az Elios Innovatív Zrt. Ács Rezső polgármester (Fidesz) szerint megérte. „Nagyjából az jött be, amivel a pályázat készítésekor számoltunk. Évente mintegy 50 millió forintos megtakarítást jelent, amit egyéb célokra tud az önkormányzat és a város felhasználni. Azt kell hogy mondjam, Szekszárd számára mindenféleképpen hasznos volt ezen a pályázaton elindulni, ezt a beruházási projektet megvalósítani” – mondta korábban a városvezető.

A Tiborcz István korábbi cége által elnyert, uniós pénzből megvalósult közvilágítási tendereknél az unió csalás elleni hivatala tárt föl szabálytalanságokat, ami miatt Magyarországra 12 milliárd forintos büntetést is kiszabhatnak. Bővebben>>>

További cikkeink a témában 

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!