2023. 11. 30. Csütörtök András, Andor napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Még mindig Farkas Flórián mozgatja a szálakat?

2016. április 21., csütörtök 17:32, frissítve: csütörtök 18:01

Hiába az új vezetés, a botrányok folytatódnak az Országos Roma Önkormányzat közgyűlésén. A rendkívüli ülésen a jelenlegi elnök leváltásáról is szavaztak volna, ám a testület nem volt határozatképes. A képviselők egy része továbbra is azt hangoztatja, hogy az önkormányzatot Farkas Flórián miniszterelnöki megbízott irányítja a háttérből.

Rendkívüli közgyűlést tartottak az Országos Roma Önkormányzat tagjai. A testület az ORÖ két dolgozójának tízmilliós sikkasztási ügyét tárgyalta volna, egyes képviselők azonban kezdeményezték a jelenlegi elnök, Balogh János felfüggesztését. A közgyűlés kölcsönös vádaskodással kezdődött.

A közgyűlésen végül 16-an jelentek meg, így nem volt határozatképes. „Negyvenhét képviselőből jelen kéne legyen 24 képviselő, hogy határozatképesek legyünk. Sajnos a mai közgyűlésünket nem tudjuk megtartani, mert a közgyűlés nem határozatképes. Ezért a közgyűlést bezárom…” – jelentette be végül Balogh János elnök.

A képviselők hiába kérdezték a milliárdos csalás miatt felfüggesztett „Híd a munka világába” programról a jelenlegi elnököt.

– Itt a képviselők meg lettek zsarolva, ha idejönnek, azon nyomban megvonják nekik a fizetését…
– Elnök úr, kérdéseket nem lehet feltenni?
– Nem, mivel nincs közgyűlés, sajnálom…

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának fizetési meghagyása tíz nap múlva lejár, Balogh János szerint tárgyalnak a kormánnyal arról, hogy tudják visszafizetni az uniós támogatást.

A volt elnök a tájékoztatást is hiányolja a fizetési kötelezettségről. „Nem látta egyetlen képviselőtársam sem ezt a fajta fizetési meghagyást, én magam sem. Nekem elnök úr azt ígérte, ha ilyen megkeresés érkezik az Emberi Erőforrások Minisztériumából, abban a pillanatban összehívja a közgyűlést, és tájékoztatni fogja erről. Ez a mai napig nem következett be” – közölte Hegedűs István egykori elnök.

A roma önkormányzat egyes képviselői azt állítják, még mindig a miniszterelnöki megbízott, Farkas Flórián mozgatja a szálakat a testületben. Aki az ORÖ tagjai szerint nem alkalmas arra, hogy vezesse a cigányságot.

„Kisportolt alkatú Farkas Flórián. Zseniális ember, politológus. Az ELTE-n tanított, órákat adott vissza, a szünetben. Óra elején elvette, majd órákat adott vissza a szünetben, óraadó tanár volt” – mondta Lakatos Oszkár, a Lungo Drom Heves megyei elnöke.

Lakatos köztörvényes bűnözőnek nevezte Farkast, és azt mondta, érthetetlen, hogy a „Híd a munka világába” program csalássorozatának nincsenek felelősei. „Egy uniós beruházásnál, ha bármilyen jogsértés történt, visszaélés, azonnal tud a nyomozóhatóság lépni, előzetes letartóztatások vannak, de mivel a kormány tagjáról van szó, hátráltatják az ügyeket. Megállapítják az 1,6 milliárdot, de nincs bűnelkövető, nincs következmény. Következmények nélküli országban élünk, ha milliárdos tételben lopnak, csalnak, sikkasztanak” – tette hozzá.

Az Országos Roma Önkormányzat képviselői újabb rendkívüli közgyűlés összehívását kezdeményezik, ahol feloszlatnák a testületet.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!