2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Közeledtek a baloldali álláspontok

Hír TV

2018. április 4., szerda 20:17, frissítve: szerda 21:43

Újabb visszalépéseket jelentettek be a baloldalon. Bukhatja Csepelt a rezsibiztos, a körzetben ugyanis a szocialista és az LMP-s jelölt visszalépésével már csak egy baloldali jelölt, Szabó Szabolcs indul. A szocialista V. Naszályi Márta visszalépése után Hollik Istvánnak is csak egy baloldali kihívója maradt a Belvárosban, de a XVI. kerületben is nőttek az ellenzék esélyei a DK-s induló visszahívásával.

Van miért aggódnia Németh Szilárdnak. A csepeli körzetben ugyanis visszaléptetik a szocialista Bangóné Borbély Ildikót, az Együtt politikusa, a rezsibiztost 4 éve már legyőző Szabó Szabolcs javára. Egy DK-s visszalépés után a XVI. kerületben is megnőtt az ellenzéki győzelem esélye.

„Vajda Zoltán, akit minden mérés az esélyesnek hozott ki Szatmári Kristóf legyőzésében, egyedül állhat szemben ezen pártok támogatásával Szatmári Kristóffal. Nekem meggyőződésem, hogy ő is mandátumot fog szerezni” – fogalmazott Juhász Péter.

Az Együtt cserébe összesen 11 körzetben lép vissza az MSZP és a DK javára. A belvárosban Hollik István dolgát nehezíti meg a koordináció, a szocialista jelölt visszalépése után ugyanis az LMP-s Csárdi Antal maradt az egyetlen baloldali induló.

 „Én azért lépek vissza, hogy esélyt adjak ennek a körzetnek és ennek az országnak. És azt szeretném kérni az LMP-től, aki eddig nem tudott döntést hozni, hogy ezt az én egyoldalú visszalépésemet, hogyha tudja és tud döntést hozni, és képes felvállalni ezt a felelősségét, viszonozza” – mondta V. Naszályi Márta.

Az LMP válaszul visszaléptette csepeli jelöltjét. Az ökopárt a szocialisták utolsó ajánlatát azonban visszautasította. Karácsony Gergely 3 helyen ígért visszalépést, ha az LMP 27 helyen hívja vissza jelöltjét.

„Az LMP elkötelezett abban, hogy minél több ellenzéki siker születhessen, és hogyha korrekt tárgyalásokról van szó, korrekt ajánlatokról van szó, a továbbiakban is nyitottak vagyunk az ilyen tárgyalásokra” – jelentette ki Kanász-Nagy Máté szóvivő.

Karácsony Gergely azonban nem tervez további egyeztetéseket.  „Mi tettünk egy ajánlatot, nem hallgatták meg. Most amit tudtunk, megtettünk, azt gondolom, hogy nagyon fontos, szimbolikus helyen, de én Magyarország jövőjéről szeretnék beszélni a következő napokban. Ha lesznek még visszalépések, annak én örülni fogok, de a magam részéről olyan tárgyalásokat nem látok már értelmesnek, amelyek ennek érdekében történnének” – vázolta a miniszterelnök-jelölt.

Hadházy Ákos, az LMP társelnöke már jelezte: ha péntekig nem lesz országos megállapodás, Szekszárdon egyoldalúan visszalép a jelöltségtől.

„A Jobbik mozgástere és a Jobbik erkölcsi határai az LMP-ig tartanak, tehát az LMP-vel szívesen tárgyalóasztalhoz ülünk a választás után is, hogy Magyarország jövőjéről egyeztessünk” – mondta Vona Gábor, a Jobbik miniszterelnök-jelöltje. A Jobbik egy esetleges koalíciós kormányban együttműködne az LMP-vel, visszalépni azonban egyik párt javára sem fognak.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!