2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Közel 20 millió forint gyűlt össze a rászorulóknak

2015. augusztus 26., szerda 18:30

Az egyik energiaszolgáltató cég jóvoltából az eredetileg tervezett 10 millió forintnak majdnem a dupláját gyűjtötte már össze az Ökumenikus Segélyszervezet az idei iskolakezdéshez kapcsolódó akciójában. A pénzt rászoruló gyermekek tanszercsomagjaira költik. Az akció még egy hétig tart, erre hívja fel a figyelmet egy egyedülálló fainstalláció az Erzsébet téren.

Az Ökumenikus Segélyszervezet országos kampányának köszönhetően a szeptemberi iskolakezdésre már sok gyerek rendelkezni fog megfelelő tanszerrel.

Az adománygyűjtő akcióhoz az egyik energiaszolgáltató nagyvállalat is jelentős összeggel járult hozzá. „Nekünk nagyon fontos dolog a stabilitás, a kiszámíthatóság, mi ezt úgy hívjuk, hogy az ellátás biztonsága. Azt gondoljuk, hogy gyerekkor egyszer van, egyszer lehet valaki gyerek, itt is nagyon fontos, hogy ez kiszámítható legyen, és akiknek nem adatik meg, hogy mindene meglegyen, azoknak megpróbáljuk szerény eszközeinkkel segélyszervezeteken keresztül biztosítani azt az iskolakezdési csomagot, tanszercsomagot, részben ehhez hozzájárulni, hogy ez a stabilitás, ez a kiszámíthatóság meglegyen” – mondta Jamniczky Zsolt, az E.ON Hungária vezérigazgató-helyettese.

Az Ökumenikus Segélyszervezet elnöke szerint noha minden egyes ember minden forintja óriási segítség, az ilyen kiemelt támogatások nélkül nem lehetne sikeres a program. „A mai nappal a 10 millió forintot túl is léptük, két nappal ezelőtt 7 millió forint volt, a ma reggeli adat már több is, most ugye az E.ON-nak az említett 7 millió forintjával már túlléptük. Ez azt jelenti, hogy azokat az összegeket, amik a 10 millió forint fölött vannak, ezeket gyerekfejlesztési projektekre fogjuk költeni” – mondta Lehel László, az Ökumenikus Segélyszervezet elnök-igazgatója.


A csomagok 10 ezer forint értékben tartalmaznak az iskolakezdéshez elengedhetetlen kiegészítőket.

A program keretében a budapesti Erzsébet téren egy, az iskolások ceruzatartójára emlékeztető installációt is felállítottak. A méretes faalkotás egyben az Ökumenikusok adománypontjaként is működik majd: egy hétig a szoborhoz kapcsolódó terminálnál is lehet majd pénzadománnyal támogatni az iskolakezdési segélyakciót.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!