2024. 06. 14. Péntek Vazul napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Honvéd retró 2. 03:00

Kowalski: A lengyel–magyar viszony továbbra is baráti

2015. február 26., csütörtök 08:05, frissítve: csütörtök 08:49

Lengyelország budapesti nagykövete a Hír TV-ben elmondta: a lengyel–magyar barátság továbbra is fennáll. Roman Kowalski az ukrán krízisről is szót ejtett.

Lengyel, magyar két jó barát továbbra is Roman Kowalski szerint. Lengyelország budapesti nagykövete a Hír TV Magyarország élőben című műsorunkban cáfolta, hogy fagyos lenne a viszony a két ország között.

„Ott voltam Varsóban is a látogatás alatt, egy héttel korábban itt járt a lengyel külügyminiszter. Szerintem a legjobb rendben vannak a lengyel–magyar kapcsolatok” – jelentette ki.

Semmi nincs kizárva az ukrán helyzettel kapcsolatban

Roman Kowalsi az ukrán válságról is beszélt a műsorban. Szerinte ha a minszki második tűzszüneti megállapodás működőképes lesz, akkor nincs értelme tovább növelni az Oroszország elleni szankciókat vagy fegyvert szállítani Ukrajnába, de azt is hozzátette: ellenkező esetben minden lehetőséget figyelembe kell venni.

„Fegyvereket szállítani furcsa megoldás, mert eladásról volt szó, nincs semmilyen embargó, ami Ukrajnát illeti e téren. Csak igazán politikai gondolkodás folyik, hogy mennyit segít, mennyi kárt tud okozni egy ilyen gesztus. Nem tudom, mi lesz az európai döntés, mit fog dönteni a többi ország, de mi semmilyen lehetőséget nem zárunk ki” – mondta a nagykövet.

Tekintse meg a Roman Kowalskival készült teljes interjút:

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!