2024. 05. 17. Péntek Paszkál napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 19:45

Kovács: Határozatlan ideig működnek a menekülttáborok

,

2015. augusztus 5., szerda 17:15, frissítve: szerda 19:04

Míg az önkormányzati államtitkár egy-másfél évet említett a sormásiaknak, addig a kormányszóvivő szavai alapján határozatlan ideig működhetnek az új menekülttáborok.

Kovács Zoltán tisztességes ellátást és emberi körülményeket ígért az ideiglenes befogadóállomásokon. Azt nem tudta megmondani, hogy az építkezésben magáncégek részt vesznek-e, és azt sem, hogy mikor írják ki a közbeszerzést, noha a menekülttáborokról szóló kormányrendelet nevesíti a közbeszerzést lebonyolító állami céget. Arról viszont friss adatokkal szolgált a kormányszóvivő, hogy a migránsok száma 107 ezerre nőtt.

– Ezeknek a befogadóállomásoknak a működésére addig van szükség, amíg a körülmények ezt szükségessé teszik, tehát ebben is dodonai választ tudok önnek adni, nem tudjuk megmondani, hogy meddig lesz ez az állapot Magyarországon – mondta Kovács Zoltán.

A kormányszóvivő azt is elmondta: a kormány ezer-ezer főt szállásol el az újonnan kijelölt befogadóállomásokon: a Nagykanizsa szomszédságában található Sormáson, illetve a Pécs melletti Martonfán.

Gőzerővel zajlik a kerítésépítés

Kovács Zoltán arról is beszámolt: az új, augusztus 31-i határidőnek megfelelően halad a kerítésépítési munka a magyar–szerb határon. Ásotthalomnál elkezdték a gyors telepítésű drótakadály kifeszítését.

A katonák elkezdték kifeszíteni a drótkerítést a korábban lerakott acélkarókra. A tartóelemekre először a vezető drótot erősítik rá, majd ezen átfűzve feszítik ki a pengékkel ellátott hengereket. A honvédség állományából 900-an vesznek részt a határzár megépítésben, a munkájukat 350 közfoglalkoztatott segíti. A kerítésépítés költsége 9 és fél–10 milliárd forint körül várható.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!