2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Hazahúzó 01:00

Kovács Béla nem lesz ott mentelmi ügyének tárgyalásán

2015. április 15., szerda 12:20, frissítve: szerda 14:31

Kórházba került Kovács Béla, így várhatóan nem vesz részt a mentelmi jogáról szóló brüsszeli meghallgatáson – értesült a Hír Televízió. A jobbikos politikus nevét kémkedéssel hozták összefüggésbe, most lenne lehetősége arra, hogy bebizonyítsa az ellenkezőjét. Képviselőtársa, Balczó Zoltán szerint az elsődleges szempont most az, hogy életben maradjon Kovács Béla.

Valószínűleg nem vesz részt az Európai Parlament jogi szakbizottságának holnapi meghallgatásán Kovács Béla. A jobbikos politikus mentelmi jogát közel egy éve kérte ki a legfőbb ügyész, mert súlyos bűncselekmények miatt nyomoznak, amelyekben érintett lehet Kovács Béla is. Sajtóértesülések szerint Kovácsot azzal akarják meggyanúsítani, hogy Oroszországnak kémkedik. Balczó Zoltán jobbikos EP-képviselő a Hír Televíziónak azt mondta, információi szerint kevés esély van arra, hogy Kovács Béla részt vegyen a meghallgatáson, mert kórházban van, a terheléses EKG-vizsgálat során pedig 250 volt a vérnyomása. Balczó szerint Kovács nem kém, és ezt be is szeretné bizonyítani.

– Ő felkészült erre, ügyvédjével, Morvai Krisztina támogatásával nagyon számított arra, hogy végre ezen a napon sor kerülhet arra, hogy ő elmondhatja világosan az érveit, és még mindig szeretném, ha ez lenne, de hát nyilvánvaló, hogy aki a terhelés, a pszichoszomatikus alapon az egészsége ilyen módon romlott meg, annak az első az, hogy életben maradjon – mondta Balczó András.

Amennyiben Kovács Béla nem jelenik meg a bizottság előtt, de igazoltan marad távol, akkor a testület elnöke dönt, hogy elfogadja-e a mentő okokat. Ha igen, akkor egy újabb időpontra tűzi ki a meghallgatást, ha a képviselő ezen sem jelenik meg, akkor nélküle folytatják tovább.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!