2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Láncreakció

Következik:

Vezércikk 14:05

„Köszönjük, Lőrinc”: díszpolgár lett Felcsút polgármestere

2016. szeptember 12., hétfő 19:40, frissítve: kedd 08:09

Díszpolgár lett Mészáros Lőrincből – a megtiszteltetés határon túl érte a mecénás felcsúti polgármestert.

A kétszáz férőhelyes kollégium anyaországi pénzből épült Csíkszeredán. Négymillió eurót az Orbán-kormány adott, egymilliót pedig az állami megrendelésekben bővelkedő Mészáros Lőrinc állt a magánvagyonából. Hálából a felcsúti polgármesternek díszpolgári címet adományozott a székelyföldi város vezetése.

„Csíkszereda megyei jogú város polgármestere az alapszabályzatnak megfelelően Pro Urbe kitüntetést adományoz Mészáros Lőrinc úrnak, a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia elnökének, Felcsút polgármesterének a székelyföldi sportélet támogatásáért, valamint a Csíkszeredában megvalósult Márton Áron Tehetséggondozó Központ kollégiumának létrehozásához való önzetlen és nagylelkű anyagi támogatásáért. Köszönjük szépen, Lőrinc, a Jóisten adjon százszor annyit helyette!” – fogalmazott Csíkszereda polgármestere.

A kollégiumban százötven helyet kapnak a helyi magyar gimnázium diákjai. A maradék ötven ágyat a székelyföldi labdarúgó-akadémiának tartják fenn, amellyel a Puskás Akadémia évek óta együttműködik a futballtehetségek felkutatásában.

„Nem titok az sem, hogy szeretnénk, hogyha itt a legtehetségesebb gyerekek esetleg Magyarországon, a Puskás Akadémiánál folytatnák pályafutásukat, szakmailag nagyon jól együttműködünk” – fogalmazott Mészáros Lőrinc.

A kollégiumavató ünnepségen a kormányt a sportállamtitkár képviselte. „Minden ok nélkül ezt megelőzően is támogattuk, ezt követően is, hiszen óriási szerepük van az itt élőknek, hogy a magyar identitást fenn tudják tartani. Mi ebben nagyon jelentős partnerek vagyunk” – emelte ki Szabó Tünde, az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős államtitkára.

A diákotthont a csíkszeredai futballklub és a helyi plébánia közösen üzemelteti.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!