2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

Híradó 12:00

Kósa Lajos édesanyja számlájára kérhette a több százmilliót

Hír TV

2018. március 16., péntek 09:27, frissítve: péntek 15:22

Külön kérhette a 800 milliós ajándékot Kósa Lajos attól a csengeri nőtől, aki 4,3 milliárd euró kezelésével bízta meg – ezt állított a Hír TV-nek az állítólagos örökösnő egyik közeli hozzátartozója. A tárca nélküli miniszter korábban többször is azt állította, önzetlenségből, a közjó érdekében segített. A Magyar Nemzet a héten tette közzé azt a hiteles közjegyzői okiratot, amelyben 4,3 milliárd euró kezelésével bízták meg Kósa Lajost – ebben volt szó a nagy összegű ajándékról is. A nevét és arcát nem vállaló rokon szerint Kósa Lajos azt is kérte, ne neki, hanem édesanyjának utalják a 800 millió forintnyi eurót.

„Erre való hivatkozással az ismeretség, az emberi közelítés után nyilván egy sikerdíjként képzelte el Kósa úr és hát gondolom, hogy azért az édesanyja nevére, mert a saját nevére úgy gondolta, hogy nem túl szerencsés. És ezután megtörtént ez az okirat megszerkesztése, tehát Sz. Gáborné konstatálta ezt a kérést és aláírta ezt a szerződést” – mondta a rokon.

Az Alkotmányvédelmi Hivatallal tisztázná Kósa Lajos számlakezelési ügyet a Jobbik. A tárca nélküli minisztert ugyanis a hivatalnak át kellett világítania, amikor 2014-ben az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának az elnöke lett – erről Mirkóczki Ádám, a Jobbik szóvivője beszelt. Mint mondta, egy ilyen átvilágítás a vagyoni helyzetet is érinti, így kiderülhet, hogy az Alkotmányvédelmi Hivatal tudott-e a számlakezelésről vagy Kosa Lajos elhallgatta-e azt.

„Kósa Lajost az Alkotmányvédelmi Hivatalnak át kellett és nyilvánvalóan át is világította. Éppen ezért mi azt kérjük, sőt követeljük az Alkotmányvédelmi Hivataltól, hogy a jövő héten esedékes nemzetbiztonsági bizottság ülésén külön napirendben számoljon be a Kósa Lajost érintő átvilágítás körülményeiről, részleteiről és sok-sok kérdésünk van. Azért itt nem egy doboz gyufa ajándékozásáról szól a történet, hanem egy elképesztő, lényegében egy fejlődő ország éves költségvetéséről 1350 milliárd forintról” – mondta az ellenzéki politikus.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!