2024. 05. 04. Szombat Mónika, Flórián napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Sajtóklub 08:05

Kósa bizalmasa nem ért rá kiszállni az „örökösnő” cégéből

Hír TV

2018. március 15., csütörtök 13:01, frissítve: csütörtök 14:32

Egyszerűen nem ért rá kiszállni – ezzel magyarázta a HVG.hu-nak a Kósa-ügy egyik kulcsfigurája, Orendi Mihály, hogy miért tulajdonosa ma is annak a cégnek, amelyiknek a Kósa Lajos megyei jogú városok fejlesztéséért felelős, tárca nélküli minisztert hatalmas összeg kezelésével megbízó, titokzatos csengeri örökösnő az ügyvezetője. Orendi Mihály a miniszter által elnökként vezetett Magyar Országos Korcsolyázószövetség ügyvezető igazgatója, egyben a Debreceni Sportcentrum volt vezetője. A portálnak azt mondta: már 2017 végén megszakított minden kapcsolatot a csengeri asszonnyal, Sz. Gábornéval.

Beszélt arról is, hogy saját elhatározásából lépett be a nő által vezetett cégbe, ahová aztán Kósa Lajos egy másik bizalmasa, Fiák István is követte, de szerinte ehhez a miniszternek semmi köze – ugyanakkor elismerte, hogy Kósa és Sz. Gáborné néha beszéltek egymással. Hogy miért nem válhatott gyanússá a több mint 4 milliárd eurós örökség Kósának, Orendi azzal magyarázta, hogy a körülmények hitelessé tehették a történetet.

Kósa ügyvédje a Híd a munka világába programban is jogászkodott

Fiák István a botrányba fulladt felzárkóztatási programban is benne volt – írja a RomNet. Az oldal birtokában levő dokumentumok szerint Fiák István Farkas Flóriánnal is kapcsolatban volt, amikor a miniszterelnöki biztos még az Országos Roma Önkormányzatot vezette. Farkas a szervezet elnökeként 10 millióért rendelt az ügyvédtől tanulmányt, aki másfél millióért adminisztratív munkát is végzett. A Híd a munka világába nevű programban több százmillió forint tűnt el gyanús körülmények között, de egy cigányt sem sikerült munkához juttatni – a szabálytalanságok miatt a rendőrség nyomozást indított 3 éve, de gyanúsított azóta sincs.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!