2024. 05. 10. Péntek Ármin, Pálma napja
Jelenleg a TV-ben:

Balaton retró

Következik:

Híradó 12:00

Korrupciót tapasztal? – anonim módon tehet bejelentést

2015. augusztus 14., péntek 18:30, frissítve: péntek 18:57

Korrupcióellenes kampányt indít az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala több állami szervvel együtt. A hivatali visszaélésekről szóló tv-s, rádiós és internetes tájékoztatókra 700 millió forint állami és uniós támogatást fordítanak.

Az összegből jut pénz az ombudsmani hivatal internetes felületének fejlesztésére is, amelyen bárki akár anonim módon is megteheti közérdekű bejelentését, ha visszaélést tapasztal. Idén már több mint ötszáz bejelentés érkezett: 16 százalékkal több, mint múlt évben. A panaszosok rendőrségi visszaélésekre és adócsalásokra is ráirányították a hatóságok figyelmét.

– A közérdekű bejelentéseknek minősülő beadványok körülbelül 40 százalékban megalapozottak. Ezekben az esetekben az eljáró szervek gondoskodnak arról, hogy a körülmények orvoslásra kerüljenek, tehát mindenképpen intézkedés tapasztalható az érintettek részéről. Összehasonlítható adatot nem látok, de szerintem ez jobb arány, mint ha valaki a közérdekű bejelentéssel az érintett eljáró szervhez tette volna meg az észrevételeit – mondta Gulyás Attila, az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala főosztályvezetője.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!