2024. 05. 18. Szombat Erik, Alexandra napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Célpont 03:00

Korózs: Félrevezette a kormány a nyugdíjasokat

Hír TV

2017. november 15., szerda 08:09, frissítve: szerda 08:53

Az ígértnél jóval kevesebb nyugdíjprémiumot és -korrekciót kaptak a nyugdíjasok a novemberi utalásnál.

A Magyar Nemzet szerint sokan egy fillér plusz pénzt sem kaptak. A lapnak egy nyugdíjszakértő azt mondta, a félreérthető kormányzati nyilatkozatok vezették meg az időseket, a kormány által emlegetett 24 ezer forintos prémium helyett például volt, akinek alig 10 ezer forint érkezett számlájára.

A Magyar Államkincstár szerint a nyugdíjasok nem tudnak számolni, a reklamációk megvizsgálásakor ugyanis nem találtak hibás kifizetést.

Korózs Lajos szocialista politikus a Hír TV reggeli műsorában azt mondta, a kormány szándékosan vezette félre a nyugdíjasokat, a pénzeső beharangozásakor ugyanis átlagnyugdíjat számoltak, a nyugdíjasok kétharmada ugyanakkor nem kapja meg az átlagnyugdíj összegét.

„Propagandakormányzás van, ezt nyilvánvalóan mindenki tudja, vagyis a legtöbb ember tudja, kivéve a fideszes szavazókat. 40-45 ezer forintot hangoztattak hónapokon keresztül, és ennek a töredékét kapják a nyugdíjasok. A nyugdíjprémium és a visszamenőleges kiigazítás összecsúszott. Ezt szándékosan csinálták egyébként, hogy a nyugdíjasok kapnak egy összegben valamilyen pénzt, és azzal majd meg lesznek elégedve” – jelentette ki a képviselő.

Tekintse meg a teljes beszélgetést:

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!