2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Kormánytagok gyermekeinek szervez nyári elittábort Kerényi

Hír TV

2018. január 18., csütörtök 22:21, frissítve: csütörtök 22:38

Negyedmillióért szervez nyári tábort Orbán Viktor megbízottja a miniszterek, államtitkárok, polgármesterek gyerekeinek. Kerényi Imre hangsúlyozottan keresztény szellemiségű, minőségi elfoglaltságot ígér a vörösberényi kolostorban.

Ér-e a trónörökösünk 250 ezer forintot? – teszi fel a kérdést Kerényi Imre a Magyar Krónikában. Az egykor az alaptörvény asztalát is kitaláló miniszterelnöki megbízott ezúttal fejenként negyedmillió forintért miniszterek, államtitkárok és polgármesterek gyerekeinek szervezne kéthetes nyári tábort.

A Gizella-tábor kiszemelt helyszíne a vörösberényi egykori jezsuita kolostor lenne. Az ingatlant tavaly kapta meg a kormánytól Balatonalmádi önkormányzata, a felújításra pedig a napokban csoportosított át a kormány félmilliárd forintot.

„Bár találkoztam Kerényi úrral, és egyeztettem is vele, de én is azt tudom, ami ott megjelent. De beszéljünk a pénzről azon túl, hogy mennek az adategyeztetések, mi is csak a Közlönyből értesültünk erről az összegről” – nyilatkozta Keszey János polgármester.

Az Emmi KDNP-s államtitkára még nem hallott a hangsúlyozottan keresztény szellemiségűnek ígért tábor tervéről, így arra sincs válasza, hogy beíratná-e gyermekét.

– Nem ismerem, hogy ez milyen tábor.
– Karforgatást és hasonlókat fognak tanulni.
– Ne haragudjon, akkor majd informálódom, milyen tábor, nem öntől fogom ezt megkérdezni, hanem aki hiteles hírforrás, és majd eldöntöm, hogy akarnék-e ilyet, vagy nem akarnék ilyet, hogy a gyerekemnek optimális, vagy nem optimális – fogalmazott Rétvári Bence.

Lázár János viszont biztos benne, hogy nem küldi gyerekeit az elittáborba. „Nem adom a gyerekeimet, és ők se adnak engem. De én olyan keveset vagyok a gyerekeimmel, hogy mi ragaszkodunk egymáshoz, nincs ilyen tervünk. Egy művészember művészeti tervét vagy elképzelését pedig helyén kell kezelni. Nem egy állami programról beszélünk. A vörösberényi táborban tudomásom szerint Erzsébet-programok kerülnek megvalósításra” – mondta a kancelláriaminiszter.

Bár még csak terv a tábor, de egy lakója máris van. A miniszterelnöki megbízott saját unokáját elsőnek íratta be. Kerényi terve szerint a 10–16 éves gyerekek a táborozás alatt „angyalként énekelnék, hogy: »Született világ megváltója«, ördögként pedig úgy csúfolódnának, hogy: »Bíró, pandúr, lakatos, tiéd lesz egy láda fos«”.

 

 

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!