2024. 05. 03. Péntek Tímea, Irma napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Láncreakció 13:00

Kormányellenes tüntetés: a gyerekek biodíszletek, Orbán diktátor

2015. március 15., vasárnap 15:20, frissítve: vasárnap 19:24

A balliberális ellenzéki pártok is csatlakoztak Budapesten ahhoz a vonulásos tüntetéshez, amit a korábbi kormányellenes demonstrációk szervezői hirdettek meg. A tömeg a Keleti pályaudvarról az Astoriához vonult, hogy meghallgassák a többségében civil felszólalókat.

Erkölcsi és morális változást követel egy új magyar köztársaság megalakulása érdekében az a több ezer ember, aki a délutáni órákban is az Astoriánál demonstrál. A felszólalók élesen bírálták a Fideszt és a kormányt, valamint az oktatást, a paksi atomerőmű tervezett bővítését, az arról szóló titkosított dokumentumokat, Orbán Viktor miniszterelnököt pedig diktátornak nevezték, mint mondták, a kormányzat politikai célok érdekében gyerekeket használ fel a nemzeti ünnepen biodíszletként, jelentette a Hír Televízió tudósítója a helyszínről 17 órakor.

Kormányellenes molinók, DK-s zászlók

Elsősorban a Demokratikus Koalíció zászlóit látni, de vannak kormánykritikus molinók is. Mint a Hír TV tudósítója elmondta, a „demonstráció nyugodt körülmények között zajlik”, a tömeg a Szentkirályi utcáig ér, később felszólalnak még Kulka János és Fullajtár Andrea színművészek is, de ott lesz Parti Nagy Lajos író, Závada Péter zenész, Pletser Ágnes, a Magyar Szegénységellenes Hálózat tagja, valamint Lattmann Tamás nemzetközi jogász is. A korábbi civil demonstrációk főszervezői már felszólaltak.

A demonstráció résztvevői a Keleti pályaudvartól indultak, 15 órakor a Hír Televízió helyszíni tudósítója azt jelentette, hogy 6-7 ezren gyülekeznek. A korábbi kormányellenes demonstrációk szervezői, így a Százezren az internetadó ellen, és a 60ezren a MAGÁN nyugdíjukért Facebook-csoportok által jegyzett esemény fő helyszíne az Astoria.

Főként civilek

Tudni lehet azt is, hogy főleg civil szervezetek aktivistái szólalnak fel, az elmúlt napokban a szervezők a sajtónak ezt azzal indokolták, hogy a pártok rendezvényei nem voltak olyan sikeresek, mint a civil szervezeteké, ezért most „fordult a kocka”, és az ellenzéki pártok politikusai vonulnak a civilek zászlaja alatt, csak a szocialistákat nem látni – számolt be róla tudósítónk.

Fotó: Mohai Balázs / MTI

Vidéken is több helyen rendeznek kormányellenes tüntetéseket, Pécsen kétszázan vannak a Széchenyi téren, de később lesz egy nagyobb rendezvény is, ahol beszédet mond például Tamás Gáspár Miklós filozófus és Juhász Péter, az Együtt alelnöke is – mondta el a Hír TV tudósítója 15 órakor.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!