2024. 05. 07. Kedd Gizella napja
Jelenleg a TV-ben:

Komment

Következik:

Napi aktuális 06:00

Kónya: Megálljt kell parancsolni a korrupciónak

Hír TV

2017. november 15., szerda 12:40, frissítve: szerda 13:50

Népszavazási kezdeményezést nyújtott be az Európai Ügyészséghez való csatlakozásról a Nemzeti Választási Bizottságnak Kónya Péter.

A független országgyűlési képviselő azután fordult a bizottsághoz, hogy a parlament tárgysorozatba se vette azt a határozati javaslatát, amelyben kezdeményezte, hogy Magyarország csatlakozzon az Európai Ügyészséggel való úgynevezett megerősített együttműködéshez. Kónya Péter szerint csak egy nemzetközileg elismert, független szervezet tudja visszaszorítani az uniós pénzekkel kapcsolatos visszaéléseket.

Megálljt kell parancsolni a korrupciónak Magyarországon, és erre a jelenlegi helyzetben egyetlen lehetőség van, hogy egy Fidesztől, Orbán Viktortól és a Polt Péter vezette ügyészségtől független nemzetközi szervezet vizsgálja azokat az európai uniós pénzeket, amelyeket Magyarországon felhasználnak. Én magam nem szeretném, hogy az európai uniós állampolgárok, akiknek adófizetői pénzéből kapunk támogatást, azt gondolják, hogy Magyarországon mindenki korrupt, mindenki visszaél a pénzekkel. Én nem szeretnék szégyenbélyeggel Európában járkálni. Úgy gondolom, hogy minden magyar állampolgár támogathatja ezt a kezdeményezést – hangoztatta Kónya.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!