2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Kómában fekvő magyar nő fotójával illusztrálta migránsos hírét az Origo

Hír TV

2018. április 29., vasárnap 08:59, frissítve: vasárnap 10:19

Egy több mint 4 éve kómában fekvő barcsi nő fotójával illusztrálta az Origo azt a cikkét, melyben egy Franciaországban történt migráns által elkövetett bűncselekményről számolt be. A nő édesanyja ügyvédhez fordult, nyilvános bocsánatkérést és sérelmi díja követel a hírportáltól.

„Nagyon fel vagyok háborodva, hogy a beteg lányomat egy ilyen cikkben le merték hozni.”

Varga Katalin 2014-ben agyműtéten esett át. Fertőzést kapott, azóta kómában fekszik. Édesanyja ápolja, aki a hasonló sorsú szülőknek csoportot hozott létre a Facebookon, ahova feltöltötte lánya képét. Márciusban, a választási kampányban kapta a hírt, hogy egy Franciaországban elkövetett bűncselekményt Katalin fotójával illusztrált az Origo. A cikkben azt állította a kormánypárti portál, hogy a fényképen a francia áldozat látható.

„Hát először nem kaptam szikrát. Gondolhatja, most hogy került az én lányom egy olyan cikkbe, ahol arról van szó, hogy egy migráns megerőszakolt egy nőt. Ráadásul Franciaországban, mikor majdnem öt éve, hogy a lakást sem tudjuk elhagyni” – fogalmazott Kistaj Éva.

A portál lebukott, a képet eltávolították. Katalin édesanyja többször hívta a szerkesztőséget, de válaszra sem méltatták. Ezért ügyvédhez fordult. „Több lehetőségünk van a jogsértés megállapítása mellett, mint például, hogy olyan nyilvános bocsánatkérésre szorítsuk rá őket, ami jár, kijár, egy ilyen ügyben. Illetve a jelenlegi Ptk. szerinti sérelemdíjra lehet igényt tartani” – mondja Takács Richárd ügyvéd.

Az ügyvéd is felvette volna a kapcsolatot az Origoval, ám egyelőre vele sem állnak szóba.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!