2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Kizárást és büntetést osztogat az LMP

Hír TV

2018. május 25., péntek 22:23, frissítve: péntek 22:58

Birka-szag, pálinka-szag, bagó-szag, LMP - ismét bukolikus bejegyzéssel jelentkezett a Facebook-on Sallai Róbert Benedek, akit első fokon a fegyelmi testület kizárt a pártból. Eltávolításának előzménye az a vita, amely tettlegességig fajult Hadházy Ákossal, az LMP volt társelnökével. Sallai fellebbezhet a döntés ellen, amiről végleges döntést már a párt hétvégi tisztújításán megválasztott etikai bizottság hozhat.

Április 14-én, egy etikai vizsgálat során vesztette el a nyugalmát Sallai Róbert Benedek, majd nekitámadt párttársának, Hadházy Álkosnak.

Hadházy az eset után feljelentette Sallait, míg a párt elnöke Szél Bernadett fegyelmi vizsgálatot kezdeményezett ellene, ami csütörtökön zárult le.

Első fokon a fegyelmi testület azt a döntést hozza, hogy nem lehet tovább a párt tagja, van még egy két hetes feljebbviteli eljárásra jogosítványa, ezen felül a döntést az etikai bizottság fogja meghozni, amit holnap választunk újra - közölte Ungár Péter, a párt országgyűlési képviselője.

Sallai a közösségi oldalán egy birkanyírásról értekező posztban jelentette be kizárását. Később a párttársainak levélben reagált a döntésre. Ebben azt írja: méltatlannak és gyalázatosnak tartja a döntést. Szerinte azok, akik megrendelték a kizárását, a párt hétvégi tisztújításán újra pozícióba kerülhetnek.

A korábbi titkárral ellentétben megúszta a kizárást Hadházy Ákos. Az egykori társelnököt két évre eltiltották attól, hogy bármilyen tisztségért indulhasson a pártban. Hadházy erre úgy reagált: a határozat a kommunista szellemiséget idézi. Hozzátette, mivel már korábban bejelentette, hogy semmilyen tisztséget nem kíván vállalni a pártban, kifejezetten enyhének tartja a döntést.

Büntetést kapott Kassai Dániel is. Ő volt az első, aki a pártvezetés döntését figyelmen kívül hagyva bejelentette visszalépését, a körzetet később megnyerő szocialista Kunhalmi Ágnes javára. A fegyelmi bizottság 5 évre eltiltotta attól, hogy az LMP színeiben bármilyen választáson elinduljon.

A fegyelmi döntések ellen minden érintettnek lehetősége van a fellebbezésre, de ügyükben már csak a tisztújítás után megalakuló új bizottság hozhat döntést.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!