2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Kitart az óvodai kampánystratégia

Hír TV

2018. március 28., szerda 22:35, frissítve: csütörtök 13:28

Kitart az óvodai kampánystratégia, a kormányzati politikusokat az sem tántorítja el, hogy Rétvári Bence kismarosi kampányrendezvényét a szülők tiltakozása miatt le kellett fújni. Korábban a miniszterelnök saját Facebook-oldalára is kitette azt a felvételt, amely egy Komárom-Esztergom megyei település intézményének udvarán készült.

A kampányhajrában minden elkészült vagy tervbe vett beruházáshoz jár egy fideszes önkormányzati képviselő, legalábbis azok közül, akik kényes ügyek miatt nincsenek hátravonva. Volt, aki épületmakettet, kilátót vagy épp ravatalozót adott át az elmúlt hónapokban.

Tárkányban éppen egy pá rszáz méteres útszakasz előtt vágták át a nemzeti színű szalagot. Az egykori köznevelési államtitkár, Czunyiné Bertalan Judit egy óvoda alapkőletételére sietett. Bakonyszombathelyen egy új, 60 férőhelyes intézmény építését jelentették be, bár a független polgármester megjegyezte, hogy az elnyert pénz nem lesz elegendő.

„140 millió forintot nyertünk, amely a négy ciklus viszonylatában a legmagasabb pályázati összeg, amit valaha Bakonyszombathely nyert pályázaton. Viszont gondot jelent, hogy a költségek felmentek mind az építőanyagok, mind a bérköltségek tekintetében is, minimum 30-40 százalékkal” – mondta a független polgármester, Pintér Lajos. A bejelentésre a helyi óvodások ünnepi műsorral is készültek.

Nem ez az első eset a kampányban, hogy kormánypárti politikusok felhasználják a kisgyerekeket. Orbán Viktor egy dadi óvodát látogatott meg, a kormánypropaganda szerint váratlanul. Rétvári Bence Kismarosra tervezett hasonlót, de a szülők tiltakozása miatt le kellett mondania. A parlamenti államtitkár kudarca azonban másokat nem tántorított el, Hoppál Péter a pécsi Zsolnay utcai óvodában osztogatott a kicsiknek ajándékot: mesekönyvet, társasjátékot és színes ceruzát. A kultúráért felelős államtitkár látogatásáról azonban kevesen tudhattak, a közpénzen működő Magyar Távirati Iroda ugyanis napközben már azt terjesztette, hogy az esemény elmarad.

A hasonló kampányrendezvények miatt több szülő is jogvédőhöz fordult. „A TASZ-hoz is fordultak az utóbbi időben és korábban is hasonló ügyekkel. Az a tapasztalatunk egyébként, hogy ahol a szülők aktívan, nyomatékosan fellépnek a közelgő hasonló események ellen, ott az intézményvezetők is nagyon sokszor meghátrálnak, és maguk az érintett politikusok is” – ismertette Mráz Attila, a Társaság a Szabadságjogokért választási jogi programjának vezetője.

A választási és a köznevelési törvény megsértése miatt Orbán Viktor és Czunyiné Bertalan Judit kampánytevékenysége ellen az Együtt alelnöke, Hajdú Nóra kifogást nyújtott be a helyi választási bizottságokhoz.

 

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!