2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

CPAC Magyarország 2024 12:55

Kis híján agyonütötte társát – diákok is végighallgatták

2015. június 8., hétfő 15:39, frissítve: hétfő 15:43

Nyílt napon, középiskolások előtt tárgyalta a pécsi törvényszék annak a fiatal tehenésznek az ügyét, aki villanypásztorral majdnem agyonütötte társát. A vádlott megbánta tettét.

A vádlott és a sértett egy mezőgazdasági középiskolába jártak. Gyakorlaton az egyik tehenészetben dolgoztak, az állatok ellátása és az istálló tisztítása volt a feladatuk. Szóváltás alakult ki köztük, egymásra trágyát kezdtek dobálni, de ekkor még szétválasztották őket. Később újra összeverekedtek, a sértett többször megütötte és a földre kényszerítette. A vádlott ekkor felkapott egy villanypásztorkarót és a vállára ütött. A karó eltörött, egy darabja pedig a sértett fejébe állt. „Ennek a bántalmazásnak a következtében és azzal okozati összefüggésben a hajas fejbőr baloldali tájékán egy centi hosszú szúrt sérülést, a baloldali tarkótájék csontján egy benyomatos törést szenvedett el. A csontos koponyát és a kemény agyburkot átszakító, részben visszeres öblöket is érintő sérülést szenvedett el. Ezek a sérülések súlyosak, nyolc napon túl gyógyulóak és közvetett életveszélyes állapotot okoztak” – mondta Dani Zsuzsanna ügyész.



A 18 éves vádlott először nem értette, mivel vádolják, ezért az ügyész után a bírónak röviden újra össze kellett foglalnia.

A nyitott bíróság program keretében az egyik pécsi középiskola diákjai is végighallgatták a tárgyalást.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!