2024. 04. 18. Csütörtök Andrea, Ilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 22:00

Kilencpárti összefogás a 3-as metró akadálymentesítéséért

Hír TV

2017. december 20., szerda 13:17, frissítve: szerda 14:11

Kilenc párt indít január elején aláírásgyűjtést a hármas metró teljes akadálymentesítéséért. A kezdeményező szocialisták mellett a DK, az Együtt, az LMP, a Párbeszéd, a Momentum, a Liberálisok, a Moma és a Magyar Szolidaritás Mozgalom is részt vesz a kampányban.

A Fővárosi Választási Bizottság a múlt héten engedte át Horváth Csaba népszavazási kezdeményezését, az ügyben 138 ezer aláírást kell egy hónap alatt összegyűjteni. Korábban Tarlós István főpolgármester azt mondta, felesleges teljesen akadálymentessé tenni a metrót, mert csak az utasok ezreléke mozgáskorlátozott. Horváth Csaba, a szocialista párt fővárosi képviselője szerint a budapestiek egynapi adója fedezné a költségeket.

„Nem egyes csoportoknak, hanem minden budapestinek és minden közlekedőnek szeretnénk kedvezni azzal, hogy akadálymentessé tesszük a metrót. A budapestiek naponta 20 milliárd forintnyi adónál is többet fizetnek be az állam kasszájába, az előzetes becslések alapján konkrétan 20 milliárd forintba kerülő teljes akadálymentesítés a budapestiek egynapi teljesítményével egyenértékű, nem fogadható el, hogy egynapnyi adóbefizetésünket ne kaphassuk vissza 30 évente” – mondta.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!