2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Poltikai hobbista

Következik:

Vezércikk 05:00

Kilenc ellenzéki párt egy ügy mellett

2017. október 16., hétfő 13:20, frissítve: hétfő 14:57

Megkezdődött az aláírások gyűjtése a római-parti mobilgátról szóló népszavazáshoz. A fővárosi referendum kiírásához egy hónap alatt 138 ezer szignóra van szükség.

Már hétfőn tucatjával írták alá a római-parti gátról szóló népszavazási íveket a budapestiek a Nyugati téren. Bár a beadványt az Együtt és a Párbeszéd politikusai jegyzik, most összesen 9 ellenzéki párt állt be a kezdeményezés mögé, hogy 30 nap alatt összegyűjtik a szükséges 138 ezere aláírást.

„Van olyan ügy, amely minden ellenzéki pártot megmozgat, amibe minden ellenzéki párt beleáll, hajlandó megmutatni azt, hogy nem kér a Fidesz kormányzásából Budapesten, Nem kér abból, hogy a Római-parton úgy épüljön föl egy mobilgát, hogy egyébként abban nem kérdezik meg a budapestiek véleményét” – fogalmazott Juhász Péter, az Együtt elnöke.

A szocialisták fővárosi képviselője felszólította a főpolgármestert: vállalja a népszavazást, ha összegyűlnek az aláírások.

„A Nánási- Királyok útja nyomvonalról csak egyetlen mondat. 2013-ban az évszázad árvízében képes volt megvédeni a Csillaghelyi-öblözetben élőket, tehát semmi indok nincs arra, hogy 70 hektáros üzleti érdekeket a parti gát védje és képviselje” – mondta el Horváth Csaba, az MSZP fővárosi önkormányzati képviselője.

Tarlós István korábban azt mondta: nem érti az ellenzéki képviselőket, akik most azt a tervet támogatják, amit korábban ők maguk nem szavaztak meg. „Az első nyomvonal amiről szavaztak, az a Nánási - Királyok útja nyomvonal volt Gy. Némethék nem szavazták meg, hiába mosolyog most úgy mint egy hód, ez így van tessék megnézni a szavazási jegyzőkönyveket, meg akarom magukat védeni semmi mást nem akarok” – nyilatkozta a főpolgármester.

A part menti területen élők egyesületbe szerveződtek. Elnökük azt mondta a HírTv-nek: a Duna partján álló épületek mind jogszerűen épültek, ezért őket is megilleti a védelem.

„Eszméletlen rossz érzést kelt bennünk az, hogy ellenünk gyújt valaki aláírást azért, hogy minket gyakorlatilag az árvizek hatásával elpusztítson. tehát ez hithű liberális, hithű demokrata, szocialista ilyet szerintem nem csinál, de látjuk, hogy a pártok ebbe most nagyon beleálltak, az ellenzéki pártok” – mondta Búzás Győző, a Római-partért Egyesület elnöke.

Eszméletlen rossz érzést kelt bennünk az, hogy ellenünk gyújt valaki aláírást azért, hogy minket gyakorlatilag az árvizek hatásával elpusztítson. tehát ez hithű liberális, hithű demokrata, szocialista ilyet szerintem nem csinál, de látjuk, hogy a pártok ebbe most nagyon beleálltak, az ellenzéki pártok

 

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!