2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

CPAC Magyarország 2024 13:00

Kihallgatásokkal folytatódott az ORÖ-nyomozás

Hír TV

2017. október 18., szerda 18:09, frissítve: szerda 21:25

Hat embert hallgatott ki gyanúsítottként a Központi Nyomozó Főügyészség hivatali vesztegetés miatt az Országos Roma Önkormányzat ügyében folyamatban lévő nyomozásban. A Romnet portál szerint mindannyiukkal színlelt munkaszerződést kötött Farkas Flórián közbenjárására a kormány.

A Romnet írta meg, hogy a Központi Nyomozó Főügyészség vesztegetés miatt gyanúsítottként hallgatta ki az Országos Roma Önkormányzat hét képviselőjét. A portál szerint havi 350 ezer forintos szerződést kötöttek emberekkel, akiknek később az volt a feladatuk, hogy segítsenek elmozdítani az elnöki tisztségből a Farkas Flóriánnal ellenséges viszonyban lévő Hegedüs István elnököt. Az ORÖ képviselője neveket nem akart mondani. Csak annyit árult el, hogy az összes meggyanúsított képviselő a Farkas Flóriánhoz köthető Lungo Dromhoz tartozik.

„A főügyészségen gyanúsítottként hallgattak ki hét ORÖ-s képviselőt. Mindegyikük a Lungo Drom országos elnökségének a tagja is” – mondta el Lakatos Oszkár.

Arra a felvetésre, hogy minden meggyanúsított képviselő a Lungo Dromhoz tartozik, a szervezet alelnöke azt mondta: mivel ők adják a képviselők többségét, logikus az is, hogy a gyanúsítottak között is ők vannak többségben.

 „Mivel az ORÖ-nek az összetétele: 47-ből 28 fő a Lungo Dromból nyert mandátumot, természetes, hogy vannak Lungo Drom-osok közöttük” – nyilatkozta a cigány önkormányzat jogi tanácsnoka, Berényi László.

Az ORÖ elnöke, Balogh Lajos újságírói kérdésre azt mondta: őt sem gyanúsítottként sem tanúként nem hallgatták ki:

– Önt nem gyanúsították meg?
– Szeretném, hangsúlyozni, hogy nem.
– És tanúként sem hallgatták ki?
– Nem.

Az ügyészség tájékoztatása szerint hivatali vesztegetés elfogadása miatt hat embert hallgattak ki gyanúsítottként.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!