2024. 03. 19. Kedd József, Bánk napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 06:50

Kibővítették a stratégiai együttműködést

Hír TV

2018. május 8., kedd 17:22, frissítve: kedd 18:06

Tíz év után újra stratégiai együttműködési megállapodást írt alá a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesülete és a MOL. Az aláírók a többi közt a jövőben közösen támogatják az európai szintű sofőrképzést és a biztonságos vezetés feltételeinek javítását is.

A 10 évvel ezelőtt megkötött stratégiai együttműködés bővült ki és újult meg az aláírással – értett egyet a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesületének elnöke és a magyar központú multinacionális olaj vállalat ügyvezető igazgatója.

Az aláírók a jövőben közösen támogatják az európai szintű sofőrképzést, a biztonságos vezetés feltételeinek javítását, valamint abban is megállapodtak, hogy közösen dolgoznak ki javaslatokat a kereskedelmi gázolaj jogszabályi hátterének módosítására.

„Nagyon jó feltételekkel kötöttünk egy határozatlan idejű szerződést, ami kiegészült egy olyan együttműködéssel is, amiben együtt fogunk működni a MOL-lal, tehát minden olyan újításnál, amit a MOL be szeretne vezetni, kikéri az MKFE véleményét, együtt szeretnénk lobbizni a kormányzatnál annak érdekében, hogy akár a gázolja, akár a sofőr utánpótlás képzésének a meghosszabbításában” – mondta Wáberer György, a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesületének elnöke.

A minél szélesebb körű együttműködés a cél – így fogalmazott a MOL Magyarország ügyvezető igazgatója. „Sofőrök európai üzemeltetése, illetve tanítása, oktatása, akár együttműködés egy katasztrófavédelmi gyakorlatban, akár támogatni azokat a sofőröket, akik ne adj' isten balesetet szenvedtek, tehát rendkívül széles, emberséges és fenntartható együttműködésre törekeszünk, nem csak egy egyszerű gazdaságira” – mondta Fasimon Sándor.

A felek azt is hangsúlyozták, hogy a 10 évvel ezelőtt megkötött üzemanyag-kártyás szerződés értelmében a MOL a dízel üzemanyagú járművek esetében a legjobb feltételekkel támogatja a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesülete által képviselt 25 ezer kamiont és 1300 autóbuszt üzemeltető magyar vállalkozások versenyképességét.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!