2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Kétóránként indulnak Balaton expresszek a Déliből

2015. június 13., szombat 17:40, frissítve: szombat 18:56

Holnaptól újra járnak a vonatok Lepsény és Szántód között a Balaton déli partján. A nyári szünetben két óránként indulnak Balaton-expresszek a Déli-pályaudvarról, a gyors-járatokra helyjegy kell.

Vasárnaptól a menetrend szerinti forgalom is megindul a felújított vasúti pályán. A 60 km/h-s korlátozások megszűnnek, a vonatok 100 km/h-s sebességgel is közlekedhetnek Lepsény és Szántód között a Balaton déli partján. „Figyeltünk az itt élőkre is, 17 km-en épült rezgéscsillapító sínágyazat és 4 km-en zajvédő fal azért, hogy a térségben élők vagy a térségbe üdülni járóknak rezgés, por és zajterhelés tekintetében jobb körülményeket tudjunk biztosítani” – közölte Loppert Dániel, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. kommunikációs igazgatója.

Korszerűsítették a közúti átjárókat, több megállóhely magas peront kapott, az új siófoki aluljáró pedig épül. A kapcsolódó fejlesztések őszre készülnek el teljesen. Június 20-tól, a nyári menetrend életbe lépésétől új járatokat indít a MÁV.

„A Balaton expressz helybiztosítással fog közlekedni kétóránként Budapest és a tó között eljutási lehetőséget teremtve. Itt a kerékpárszállításra korlátozottan van lehetőség, de a garantált ülőhely kényelme úgy gondoljuk, hogy versenyképessé teszi ezt a közlekedést. Ezenkívül ebben a vonatban intercity kocsi is fog közlekedni. Akik nem szeretnének helybiztosítást maguknak, illetve ennek többletköltségét vállalni, az ő számukra naponta ötször sebesvonat is fog közlekedni” – mondta Feldmann Márton, a MÁV-Start Zrt. értékesítési vezérigazgató-helyettese.


A pálya felújítása folytatódik a Balaton déli partján. „A tervezet és a közbeszerzési mód összeállítás alatt áll a Kőröshegy és Balatonszentgyörgy közötti következő pályaszakaszra. A kiépítés logikája és a pályaképesség hasonló lesz, ez mintegy ötvenmilliárd forintos újabb fejlesztést jelent a Balaton déli partján” – mondta Szalóki Flórián, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium helyettes államtitkára.

Az átadott 32 km-es szakasz korszerűsítése harmincmilliárd forintba került, a költségek 85 százalékát az Európai Unió állta.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!