2019. december 15.,
vasárnap, Valér napja

Kétmilliós fizetésből, kétszázmilliós lakás

Hír TV

2018. május 11., péntek 19:26, frissítve: péntek 20:27

Kétmilliós bruttó fizetésből jutott 200 milliónál is többet érő fővárosi ingatlanhoz az állami Volán-társaság vezetője - Fekete Antal nem nyilatkozott szerzeményéről: titkolja, hogy miből futotta a luxuslakásra.

Budapesten a XII. kerület az egyik legdrágább az ingatlanpiacon. A négyzetméterárak 6-700 ezer forinttól indulnak, de egy jó állapotú, újonnan épített lakás akár egymillió Forintnál is drágább lehet négyzetméterenként. Ennél is többe kerülnek a luxuslakások - összegezte az ingatlan.com szakértője.

Ebben a városrészben a luxus ingatlanok értékének határa a csillagos ég. Nagyon sok minden függ az ingatlan elhelyezkedésétől, belső elrendezésétől, illetve a beépített anyagok minőségétől, állapotától is. Ezeket a lakásokat általában az olyan nagyobb vagyonnal rendelkező vagy magasabb jövedelemmel rendelkező vevők keresik, aki inkább a zöldebb övezetben a nyugodtabb környezetet keresik az ingatlanpiacon - mondta el Balogh László.

A Hír TV birtokába került tulajdoni lap szerint az egyik Béla király úti luxus társasházi lakás vásárlója a Volánbusz Zrt. és a Dél-Alföldi Közlekedési Központ vezérigazgatója, Fekete Antal volt januárban. Ugyanebben a házban most is hirdetnek egy a Fekete Antaléhoz kísértetiesen hasonlító, 209 négyzetméteres, 5 szobás, nagy teraszos lakást. A kikiáltási ára 365 millió Forint, azaz több mint 1 millió 400 ezer Forint négyzetméterenként. Fekete Antal havi jövedelme a két állami társaságtól bruttó kétmillió ötvenezer forint.

Fekete Antal titkolózik, de információnk szerint a részben Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó MKB Banktól kapott kölcsönt, az ingatlanra jelzálogjogot jegyeztetett be a pénzintézet. A földhivatali adatok arról árulkodnak, hogy a társasház egy másik, 150 m2-es luxuslakása is a Volánbusz vezérigazgatójához köthető, Fekete Antal édesanyjának a cégéjé. A Morino Rent Kft. adózott eredménye azonban az elmúlt öt évben a lakás értékének a felét sem érte el, mindössze 110 millió forint volt.