2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Radar ráadás 00:05

Két új miniszterelnök-helyettes lesz a kormányban

Hír TV

2018. május 4., péntek 09:57

Három helyettese is lesz Orbán Viktornak az új kormányban. A kormányfő szokásos pénteki rádióinterjújában jelentette be, hogy Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes mellett Pintér Sándor és Varga Mihály is betöltik majd a posztot. Előbbihez a nemzetbiztonsági, utóbbihoz pedig a gazdasági ügyek tartoznak a jövőben.

Az újonnan alakuló Miniszterelnöki Kormányiroda feladata lesz a minisztériumok közigazgatási államtitkárainak koordinálása, ehhez a szervezethez rendelték a Kormányzati Ellenőrzési Hivatalt, és egy egységes hírszerzési központ is működik majd a kormányirodán – sorolta Orbán Viktor, aki arról is beszélt a kabáthoz keressük a gombot, és nem fordítva; azért lesznek új miniszterek az új kormányban, mert bár a célok változatlanok, minden ciklusnak megvan a maga karaktere, feladata.

Korábbi nyilatkozatáról, amely szerint mostantól nem vezetni, hanem irányítani akarja a kormányt, a miniszterelnök most azt mondta, mindig volt valami, ami a személyes energiái nagy részét elvonta a kabinet működtetésétől, ami miatt az ország érdekében kellett máshogy megosztani az idejét – a Bokros-csomag kijavítása, a globális pénzügyi válság, az alkotmány átalakítása, a migrációs válság –, most viszont nem számít ilyen rendkívüli fejleményre. A ciklusban konkrét, pontos feladatokat ad majd a kormányának, és azok végrehajtását behajtja – jelentette ki Orbán Viktor.

Leszögezte: végigviszik azt a migrációellenes alkotmánymódosítást, amelyet 2016-ban nem sikerült elfogadni.

Orbán elmondta: nem támogat olyan európai uniós költségvetést, amelyben elveszik a pénzt a gazdáktól, a kutatás-fejlesztéstől, valamint a regionális fejlesztésektől, és odaadják azoknak az országoknak, amelyek beengedték a migránsokat.

A következő EU-s költségvetésre vonatkozó tervekről szólva azt mondta: a legfontosabb tanács az, hogy „csigavér”, hosszú lesz ugyanis a vita. Kiemelte: a hét évre szóló közös költségvetést egyhangúlag kell megalkotni. És „amíg a magyarok azt nem mondják, hogy mehet, addig nincs költségvetés”. Hozzátette, a migránsoknak „egyetlen centet sem kellene adni”, azt mindenki oldja meg a saját büdzséjéből.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!