2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Két Tóth Norbert is indul a hatvani választókerületben

2018. január 4., csütörtök 19:08, frissítve: csütörtök 21:35

19 éves autóversenyzővel, Tóth Norberttel szólítaná meg a fiatalokat az MSZP Hatvanban. Az LMP szintén Tóth Norbertet indítja, csak ő egy másik Tóth Norbertet, aki 1974-ben született, vállalkozó és korábban is az LMP jelöltje volt.

Külföldi versenyeket is megjárt autóversenyző, Deák Bill Gyula keresztfia, mától pedig az MSZP és a DK hatvani képviselőjelöltje a 19 éves Tóth Norbert. Csütörtökön Mesterházy Attilával és a korábbi jelölttel, Korózs Lajossal együtt jelentette be az MSZP, hogy Tóth Norbertet indítják el a Heves megyei 3. választókerületben, aki mögé beáll a DK is.

Ha Tóth Norbert nyer a körzetben, ő lesz a magyar történelem legfiatalabb országgyűlési képviselője. Tóth életkorára a kampányban is nagy hangsúlyt fektetnek majd: a képviselőjelölt a 24.hu-nak elmondta, bízik abban, hogy az eddigi MSZP-szimpatizánsok rá szavaznak, de abban is, hogy mozgósítani tudja a jelenleg passzív fiatalokat. Érsek Zsolt, az MSZP hevesi elnöke szintén azt mondta, „be kell dobni a fiatalokat”, mert bennük van az MSZP tartaléka, azonban ez a csoport nem igazán jár el szavazni. Mint mondta, az ellenzék számára kedvez, ha magas, 60-70 százalék körüli lesz a részvétel, és a bizonytalan szavazók között felülreprezentáltak a fiatalok – így az ő megszólításukra jó esélye van a fiatal jelöltnek.

Az LMP is Tóth Norbertet indítja, de…

Tóth Norbert indulása azonban okozhat némi zavart a kerületben, ugyanis a tervek szerint az LMP egy ugyanilyen nevű jelöltet indítana. Az LMP-s Tóth Norbert 1974-ben született Hatvanban, egy ideig vezette az LMP Heves megyei szervezetét, jelenleg egy bioboltot igazgat Hatvanban, ahol 2010-ben és 2014-ben is LMP-s színekben indult.

Az előző választás eredményei alapján a névazonosság inkább az LMP-nek kedvezne, mivel az MSZP-nek több vesztenivalója van: 2014-ben az MSZP és a kisebb baloldali pártok közös jelöltje, Korózs Lajos 21,9 százalékkal a harmadik lett, míg az LMP-s Tóth Norbert ekkor csak 2,26 százalékot szerzett.

A hatvani egyébként a billegő körzetek közé tartozik, a fideszes jelölt legutóbb itt sem szerzett abszolút többséget, a jelenlegi képviselő, Szabó Zsolt 41,1 szavazatot kapott. Szabót leginkább az országgyűlés jelenlegi jobbikos alelnöke, Sneider Tamás tudta megközelíteni. Sneider 30,97, Szabó Zsolt 41,18 százalékot szerzett.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!