2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Két óra alatt elkapkodták az ötszáz adag ingyen ebédet

2017. április 16., vasárnap 18:17, frissítve: vasárnap 18:40

Aki kérte, a tál meleg étel mellé ruhaadományt is kapott a budapesti VIII. kerületben tartott Rászorulók húsvétján. A szervezők szerint egyre több a nehéz sorsú: nyugdíjasok, munkanélküliek, közmunkások is sorban álltak az ingyen ebédért.

Rizses hús salátával és egy kis édesség – ezt kínálták a  II. János Pál pápa téri ételosztáson. Sokaknak jól jött az ingyen ebéd, folyamatosan érkeztek a rászorulók. „Amit tudok, megveszek a nyugdíjamból, nyugdíjas vagyok, rokkant nyugdíjas. Amikor meg nem tudok, akkor meg eljárok ilyen ingyenkonyhára” – fogalmazott Molki László nélkülöző.

Egyre több az olyan rászoruló, aki csak karitatív szervezetektől jut meleg ételhez, mondta az ételosztást szervező facebookos közösség alapítója.

„Az egyik pékségtől kaptunk hat zsáknyi pékárut, mindenféle édességeket. Akkor, Úristen, mondom, hát ez itt fog maradni a nyakunkon. Másfél óra alatt eltűnt… Mi magunk ötszáz adag meleg étellel készültünk, karácsonykor ettől többet készítettünk, és nagyon sok megmaradt, az ötszáz adag gyakorlatilag 2 óra alatt eltűnt” – nyilatkozta Ujhelyi Sándor, az Akiknek nem jut az otthon melegéből csoport alapítója.

Nem csak hajléktalanok, sok nyugdíjas és közmunkás is sorban állt az ingyen ebédért.

„KT-nál dolgozok, megmondom az őszintét, de így hétvégén nincs meló, és így ilyenkor azért rosszabb valamivel” – magyarázta egy hölgy.

„Szüleimmel összevitatkoztam, eljöttem otthonról. Itt vagyok Pesten, és jelenleg olyan rossz helyen, hogy… munka most nincs, elvileg, ha a héten lesz munka, akkor változni fog a helyzet” – mondta egy férfi.

Az ételosztást támogató Sorsod a Sorsom Alapítvány a hétköznapokon nehéz sorsú gyerekeket segít. Ők is azt tapasztalják, hogy bár sok családban van kereső, mégis adományra szorulnak. „Gyermekeknek ugye nem tudnak minden nap olyan tápláló ételeket adni, ami fontos lenne számunkra” – hívta fel a figyelmet Reibli Marcell alapító.

Az ebéd mellett a rászorulók ruhaadományt is kaptak. Az igényeket látva a szervezők azt tervezik, hogy  amint elegendő adományhoz jutnak, újabb ételosztást tartanak a környéken.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!