2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 22:00

Kész Zoltán: A kormánymédia fél igazi híreket közölni

Hír TV

2018. március 12., hétfő 10:58, frissítve: hétfő 11:57

A független képviselőjelölt szerint vannak hírek, amelyek egyáltalán nem jutnak el a veszprémi napilap olvasóihoz.

Elios-pakkot vitt a több megyei lapot tulajdonló, Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Mediaworks székhelyére a független veszprémi képviselőjelölt – a csomagban újságcikkek és dokumentumok voltak. Ugyanis Kész Zoltán szerint vannak hírek, amelyek egyáltalán nem jutnak el a veszprémi napilap olvasóihoz vagy a weboldalt böngészőkhöz: ilyen például az OLAF-jelentés körüli botrány is.

„A téma az utcán hever” – jelentette ki a politikus, aki a Hír TV-nek nyilatkozva arról beszélt, az utóbbi hetekben járta például a bakonyi falvakat, „és azt látjuk, hogy ebédnél, a kocsmákban, mindenhol ez a téma. De erről nem lehet olvasni, hiszen a Veszprém megyei Naplót egy propagandaújsággá silányították le, ebből van elegük a környékbelieknek.” Kész Zoltán szerint a helyiek körében igenis van igény az objektív újságírásra, „szeretnének olyan újságot olvasni, amely valódi híreket dolgoz fel”.

A független politikus azt mondta, szeretne segíteni a szerkesztőségben dolgozó „korrekt kollégáknak”, és arra bátorítja őket, hogy ne féljenek megírni a valódi híreket, „ne féljenek Orbán Viktortól, Mészáros Lőrinctől és a Fidesz-maffiától”. Kész Zoltán szerint az egész gépezet fél, a választás pedig most már arról szól, hogy nem mernek kiállni vitázni sem, „nem mernek igazi híreket közölni, fél az újság, az újságíró, és fél a fideszes képviselőjelölt is”.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!